Столичният общински съвет ще разгледа на сесията си в четвъртък

...
Столичният общински съвет ще разгледа на сесията си в четвъртък
Коментари Харесай

Общинският приватизационен фонд финансира ремонти на училища и детски градини

Столичният общински съвет ще прегледа на сесията си в четвъртък предложение за разпределяне на 1,157 млн. лева от  Специализирания общински приватизационен фонд за ремонтни действия в 8 детски градини и 2 учебни заведения.
Обектите са определени след осъществени огледи на място и обзор на всички постъпили претенции от районни администрации, шефове на образователни заведения и родители. Направление " Обществено строителство " направи асортимент на най-неотложните за осъществяване 10 обекта.

 През януари т.г. Столичният общински съвет утвърди отпущането на 2 826 850 лева от СОПФ за неотложни поправки в 18 общински детски ясли, градини и учебни заведения в разнообразни столични региони. Средствата бяха за финансиране на укрепителни действия, поправки на покриви, канализации и отоплителни съоръжения, както и на санитарни пространства и други Част от обектите към този момент са приключени, други се извършват сега.

 Общо постъпилите от края на м.г. насам в Столичната община претенции от страна на районните администрации за финансиране са за над 92 млн. лева Обосновани оферти от кметове, шефове, родители за финансиране на строително-монтажни работи не престават да идват и все още.

 На съвещанието си в четвъртък СОС ще прегледа и други 6 оферти за финансиране от СОПФ на строително-ремонтни действия на разнообразни общински обекти.

Вносители на предложенията сме аз, като зам.-кмет по финанси и опазване на здравето и ръководителят на Съвета за ръководство на СОПФ Стефан Марков,съобщи Д. Барбалов.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР