Столичният общински съвет решава в четвъртък съдбата на трамвай №

...
Столичният общински съвет решава в четвъртък съдбата на трамвай №
Коментари Харесай

Тролей по релсите на Шестицата или нов тунел при НДК и 22 млн. лева

Столичният общински съвет взема решение в четвъртък ориста на трамвай № 6 по бул. " Арсеналски " до басейна Спартак. СОС ще разисква два разновидността - с Шестицата по остарелия й маршрут и с стартирането на тролей по релсите й, който да свърже Манастирски ливади с Петте кьошета. 
 Нов тролей или трамвай № 6? Шестицата е на път да загуби борбата за тунела под НДК  Спаси София изготви тъжба за Шестицата
Вариантът с трамвая в Лозенец планува от кръстовище,,Петте кьошета’’ трамваите 1, 6 и 7 да влизат в транспортния подлез при НДК, като маршрут 6 продължава в тунела към съществуващата изходяща рампа. Маршрути 1 и 7 завиват на дясно на подземно равнище. Предвижда се продупчване на стената на построения тунел под бул. Витоша и посредством късо тунелно оборудване и рампа с дължина към 240 м, трамваят излиза на равнище чак при ул. Доспат. На долно равнище се разполагат и перони за устройване на спирки. Пероните се обвързват със съществуващия пешеходен подлез и вход-изходите от него.

Вариантът с " Нов тролей " предлага трамваи 1 и 7 да изоставен локалното платно и да се движат централно по бул. " Скобелев " над сегашните две трамвайни линии в тунела. За да стане това допустимо, връхна структура ще удължи тунела със 100-120 метра и трамвайните коловози ще минат по нея. След спирката на бул. " Витоша " двете линии не престават по настоящия си маршрут. Трамвай 6 ще стига единствено до " Петте кьошета ".

Оттам нататък ще продължава нов тролейбусен маршрут към кварталите Гоце Делчев, Стрелбище и Манастирски ливади, които по този метод ще имат по-лесна връзка и с втория метродиаметър. 

Вариантът с новия тролей ще коства към 7 млн. лв.. Връщането Шестицата по Арсеналски с пробиването на новия тунел ще излезе към 22 млн. лв.. 

Двата плана изправят едни против други хората, живеещи в Лозенец и към Петте кьошета и НДК. И двете страни заплашват с митинги. 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР