Столичният общински съвет промени критериите за прием в детските ясли.

...
Столичният общински съвет промени критериите за прием в детските ясли.
Коментари Харесай

Еднакви правила за прием в детските градини и ясли в София

Столичният общински съвет промени критериите за банкет в детските ясли. Така разпоредбите за кандидатстване в общинските независими детски ясли се уеднаквяват с тези на детските градини. Важна смяна е, че удостоверяването на хронични болести към този момент ще се прави от ТЕЛК, а не от персоналния доктор. Измененията ще влязат в действие до края на месеца.


При идващото кандидатстване за общински ясли, допустимият брой на децата с хронични болести се понижава от пет на три в група, а повече точки ще се дават за непрекъснат адрес, за деца на работещи родители и студенти, както и в случай че детето има брат или сестра в същата ясла. Заради дефицита тук-там, новите правила плануват по-сериозен надзор на записаните, само че непосещаващи деца.
Дончо Барбалов, зам.-кмет " Столично общинско опазване на здравето ": В яслите в действителност имаме максимален дефицит тук-там, в случай че би трябвало да сме точни, неслучайно тази година общинският съвет поддържа да изградим две нови независими детски ясли в " Красно село " и регион " Триадица ".
Критерият " уседналост ", който към този момент се ползва за учениците в първи клас обаче не беше признат и за яслите. Причината е, че кандидатстването стартира в края на месеца, когато влизат в действие и новите правила.
Тодор Чобанов, зам-кмет " Култура, обучение ": Тоест, незабавно влизат в действие, точно това е аргумента уседналостта да не важи занапред, т.е. да има време системата да се приготви за сходен метод.
С цялостно болшинство общинарите одобриха и ограниченията препоръчани от кмета на София Йорданка Фандъкова за справяне с неналичието на фрагменти в градския превоз. Така от 1 април междинната брутна заплата на водачите без ексклузивен труд става над 1800 лв..
 Новите критерии за банкет в детски градини в София - какво се трансформира? Новите критерии за банкет в детски градини в София - какво се трансформира?
Принципът за уседналост при банкет в детските градини ще важи за административния регион на самата детската градина и за територията на Столична община...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР