Столичният общински съвет прие спасителния план на правителството за водната

...
Столичният общински съвет прие спасителния план на правителството за водната
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Няма план Б за кризата, решението е само вода през София

Столичният общински съвет одобри избавителния проект на държавното управление за водната рецесия в Перник. Градът ще се доставя с вода от язовир " Белмекен " и през язовир " Бели Искър ", а водата да доближава през водопроводите на София. Ще се построи и 13,5 км тръба от Мало Бучино до Перник.

Как върви проектът по създаване на оборудването и това ли е единственото решение за водната рецесия - посетител по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше кметът на Перник Станислав Владимиров.

Искам да благодаря на столичните общински съветници, разсъдъкът солидарността бяха водещи по време на вчерашния спор, съобщи Владимиров. По думите му, срокът за създаване на водопровод за 45 дни, е реален.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Мисля, че това е реалистично при добра организация, към този момент има добра подготовка и в границите на идващите дни ще стартира построяването на това оборудване.
Няма проект Б, това е единственото решение за Перник, безапелационен е кметът по въпроса дали има авариен вид, с изключение на приемането на вода през водопроводната мрежа на София.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Ние имаме вода до април, само че не би трябвало да се осланяме единствено на природата. Изграждането на тази връзка ще даде опция язовир Студена с по-бързи темпове да усилва своя размер.
Ако се види, че язовирът продължава да спада с по-бързи темпове, режимът ще бъде сменен, само че към този момент това не се постанова, добави кметът.
 СОС одобри избавителния проект за водната рецесия в Перник СОС одобри избавителния проект за водната рецесия в Перник
Спасителният проект на държавното управление за водната рецесия в Перник беше признат от Столичния общински съвет. Решението е градът да се доставя с вода от язов...

Относно качеството на водата в Перник, той съобщи, че съгласно пробите на РЗИ, тя е годна за пиянство, само че множеството жители избират да употребяват минетална вода.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Лятото е юридически текст от така наречен главен изпускател, пречиствателната станция е могла да пречисти тази вода, която е съвсем от дъното на язовир Студена. В момента се вършат едни действия, които да подкрепят тази пречиствателна станция.
Засега няма проблеми с детските градини и учебните заведения, има хидрофобни системи, както и химически тоалетни, които са ситуирани в града, добави Владимиров.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: ВиК - Перник не е в положително финансово положение, задължението и на страната е, че ще се намерят разновидности за по-добра организация и по-добро финансово положение.  Правителството утвърди проекта за обезпечаване на вода за Перник Правителството утвърди проекта за обезпечаване на вода за Перник
Перник може да премине на по-строг режим - вода на всеки три дни при положение, че не бъде ремонтирана в точния момент пречиствателната станция на града. Това се к...

Уверението на КЕВР е, че няма да има покачване в цената на водата, безапелационен е кметът.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Имаме доста недоволства от жители, че водомерите не престават да въртят, даже когато няма вода. Днес ще приказвам с ВиК сдружението да откри разновидности, с които да бъдат обезщетени.
По въпроса за вота не съмнение към държавното управление, иницииран от Българска социалистическа партия поради водната рецесия, Владимиров съобщи, че е очаквал да има по-сериозен спор в Народното събрание, само че за жалост не го е видял.

От началото на водната рецесия, на Перник са отпуснати 24 млн. лева за замяна на ВиК мрежата, 4 млн. за довеждащ тръбопровод, 3,2 млн. за новата пречиствателна станция, изясни кметът на града.
 Прокуратурата повдигна още две обвинявания за водната рецесия в Перник Прокуратурата повдигна още две обвинявания за водната рецесия в Перник
Прокуратурата повдигна нови обвинявания за водната рецесия в Перник. Задържани са някогашният шеф на водното сдружение в града Иван Витанов и някогашният за...
Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР