Столичният общински съвет прие план за модернизация и стабилизиране на

...
Столичният общински съвет прие план за модернизация и стабилизиране на
Коментари Харесай

Приеха план за стабилизиране на столичната „Топлофикация“

Столичният общински съвет одобри проект за рационализация и стабилизиране на " Топлофикация София ", препоръчан от групата на ГЕРБ-СДС, оповестява Българска телеграфна агенция.

Водещата интернационална инженерингова компания " Блек и Вийч Мениджмънт Консултинг " ООД създаде проекта за техническа, оперативна и финансова стабилизация и рационализация на мощностите, както и финансовата стратегия за него, в осъществяване на безвъзмездното съглашение сред Столичната община и Агенцията за търговия и развиване на Съединени американски щати, подписано сред кмета Йорданка Фандъкова и посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа в края на май, тази година. Вносители на отчета са ръководителите на три основни комисии - Николай Стойнев - на комисията по стопанска система, Прошко Прошков - на инженерната комисия и Стефан Марков - на бюджетната комисия.

Вносителите на отчета показват, че настоящото оперативно и финансово положение на " Топлофикация София " е тежко. Броят и големият размер на провокациите на сдружението изискват огромна и цялостна стратегия за капитален ремонт, само че консултантите имат вяра, че препоръчаният проект дава отговор на това условие и е изцяло изпълним. След като проектът бъде утвърден и изследването завърши, се чака, че нужното обмисляне ще отнеме почти от шест до девет месеца, а строителството - още 30 месеца. След това " Топлофикация София " ще бъде изцяло способна да обезпечава надеждна и налична топлинна сила по финансово резистентен и екологично съгласуван метод в продължение на минимум 25 години.

При създаването на финансовия модел на проекта за надграждане, саниране и рекапитализация на " Топлофикация София " е направена и стратегия за финансиране. Разработването на програмата за финансиране включи осъществяване на финансов разбор.

Планът преглежда вероятни надстройки или замяна на няколко от съществуващите когенерационни и котелни съоръжения и разпределителна мрежа на " Топлофикация София " ЕАД, които се употребяват за доставка на топлинна и електрическа сила на повече от 1 млн. души. Планът включва обзор на съответни рекомендации за усъвършенствания в инсталациите и оборудването, както и финансов ремонт. Включени са и оферти за съответни планове на поетапно осъществяване, както и оферти за финансиране на планове и корпоративно рефинансиране.

След визитата на терен и след прегледа на данните, получени по време на процеса на инспекция, са разпознати няколко съществени цели като да вземем за пример понижаване на излъчванията от азотни оксиди, с цел да се спазят условията на ЕС; повишение на експлоатационните мощности на " Топлофикация София " ; повишение на надеждността за клиентите на " Топлофикация София " ; промяна на излязло от експлоатационния живот (по-голямата част) на " Топлофикация София ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР