Столичният общински съвет прие бюджета на столицата.Общият бюджет на София

...
Столичният общински съвет прие бюджета на столицата.Общият бюджет на София
Коментари Харесай

РЕКОРДЕН: Общинският съвет прие бюджета на София


Столичният общински съвет одобри бюджета на столицата.

Общият бюджет на София е над 2,5 милиарда лв.. Бюджетът беше утвърден от ПП-ДБ и Спаси София и групата на ГЕРБ-СДС. " За " гласоподаваха 45 общински съветници, срещу се оповестиха 15.

След 4 часа диспути, общинските съветници поддържаха сборния бюджет на общината. Веднага след гласуването, кметът Васил Терзиев благодари на съветниците, които са дали своят вот със „ за “ и даде обещание дейната работа да продължи.

Терзиев даде поръчка за дейна работа в осъществяването на приходната част. " Амбиция има, благодаря за даденото доверие ", добави кметът.

В негативен избор Иван Таков от Българска социалистическа партия се обърна към одобрилите бюджета съветници от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС с думите: " Разглобихте се на национално равнище, сглобихте се на локално равнище. Горчиво ".

Пламен Данаилов от Има Такъв Народ обоснова вота си " срещу " с неналичието на ясна визия за управническа стратегия за идващите 4 години.

" Едва, когато забележим тази стратегия, може да преосмислим нашето решение ", сподели Данаилов.

Единственият общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Карлос Контрера, стимулира негативния си избор с думите: " От през днешния ден влизате в нова ера, която ще бъде в разказа " аз споделих ли ви ". С козметичните промени, които се направиха на бюджета, сигурно той не подсигурява всички браншове и функционалности. Ще бъдем очевидци на много остри разправии в идващите дни сред хората, които през днешния ден се поздравяват, че бюджетът е признат, тъй като не се извършва ".

" Колеги от " смяната ", прегръдката не е трайна, гледайте страната и мислете какво ще ви се случи на следващия ден в София ", посъветва Контрера.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР