Столичният общински съвет отново не избра председател. В гласуването за

...
Столичният общински съвет отново не избра председател. В гласуването за
Коментари Харесай

За седми път - провал в избора на председател на Столичния общински съвет

Столичният общински съвет още веднъж не избра ръководител. В гласуването за тримата претенденти – Цветомир Петров от ПП-ДБ-Спаси София, Диана Тонова от Българска социалистическа партия и Пламен Данаилов от Има Такъв Народ участваха едвам 39 общински съветници от общо 61.

Най-много гласове събра номинацията на ПП-ДБ-Спаси София – Цветомир Петров – 23 гласа, колкото е и броят на общинските съветници от групата. На второ място е Диана Томова от Българска социалистическа партия с 9 гласа.

Петров и Томова отиват на втори тур от процедурата за избор на ръководител, която тече сега. За да бъде определен ръководител на СОС е належащо претендентът да получи поддръжка от 31 общински съветници.

По-рано през днешния ден Столичният общински съвет стартира съвещанието си с три оферти за ръководител. От ПП-ДБ-Спаси София смениха кандидатурата си и предложиха Цветомир Петров. Българска социалистическа партия издигнаха още веднъж Диана Тонова, а Има Такъв Народ – Пламен Данаилов. Общинският консултант Карлос Контрера изиска съвещанието да бъде прекратено, с цел да се проведат съвещания за избора на ръководител. По думите му номинацията на Цветомир Петров не е обсъждана с останалите партии и изборът на ръководител още веднъж ще бъде неуспешeн.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР