Столичният общински съвет одобри плана за новото разширение на метрото.

...
Столичният общински съвет одобри плана за новото разширение на метрото.
Коментари Харесай

Столичното метро ще се разширява към Витоша и Арена Армеец

Столичният общински съвет утвърди проекта за новото уголемение на метрото. Според утвърждения с цялостно болшинство проект на градския проектант Здравко Здравков метрото ще се стига до Витоша и до квартал "Полигона ", в региона на залата Арена "Армеец ".

Третият лъч ще се разшири от Военната академия до пътния възел при бул. "Петър Мутафчиев " и "Цариградско шосе ". Общата дължина на трасето ще бъде 6 км и ще минава през ул. "Гео Милев “ до зала "Арена Армеец “ и до ж.к. "Полигона “.

Другото уголемение ще бъде на първия метродиаметър от Бизнес парка до лифта "Симеоново ". Отсечката ще бъде с дължина 2 км и ще има 2 спирки. Идеята на общината е да се обслужва региона на "София Ринг Мол " и да има връзка сред метрото и лифта.

Очаква се в идващите два месеца основният проектант Здравко Здравко да промени общия организационен проект на София и да го прати за утвърждение от държавното управление. Идеята най-малко към този момент е още веднъж да се разчита на европейско финансиране през новия програмен интервал - от 2021 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР