Столичният общински съвет беше разтърсен от пореден скандал. Общинските съветници

...
Столичният общински съвет беше разтърсен от пореден скандал. Общинските съветници
Коментари Харесай

Пореден скандал в СОС: Съветници напуснаха заседанието, после се върнаха

Столичният общински съвет беше разтресен от следващ скандал. Общинските съветници от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ напуснаха краткотрайно съвещанието с претекста, че председателстващата съвещанието Грети Стефанова дава думата единствено на " Продължаваме промяната " , съобщи БГНЕС.

Иван Таков от Българска социалистическа партия изясни пред публицисти за какво групата на Българска социалистическа партия излезе краткотрайно от съвещанието на СОС – " тъй като нищо остаряло не е забравено, нищо ново не е научено. ГЕРБ си отпътуваха от ръководството, та Столична община, само че виждаме, че гербаджийщината остава вътре в залата " .

Преди съвещанието Таков заяви, че от Българска социалистическа партия са внесли писма до кмета по най-наболелите тематики в града. Той е безапелационен, че е неприемливо да не се дава право на опозицията да направи реплики и да зададе своите въпроси. По думите му по този метод няма да намерят никакви допирни точки с ръководещите Столична община сега.

Пламен Данаилов от Има Такъв Народ означи, че протичащото се е извънредно недопустимо.

" Добре, че кметът пристигна да си показа екипа, това е похвално. Трябваше да го направи още на първото съвещание " , сподели той и добави, че в случай че тогава Терзиев не е знаел кои са хората, част от екипа му, значи са част от някаква сделка, в която от Има Такъв Народ не са взели участие.

Данаилов съобщи, че през днешния ден във финансовото министерство са привикани изпълнителните шефовете на Топлофикация София и на БЕХ да се МФ да стане първо притежател на дълга на Топлофикация София, а по-късно и неин притежател.

" След като не е в полза на кмета да задържи собствеността, ние не знаем каква е неговата визия за отоплението на София и топлата вода на София, въобще за развиването на това сдружение, откакто с такава лека ръка е подготвен да го отстъпи на финансовото министерство ", добави той.

След изказванията пред медиите, общинските съветници се върнаха в зала. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР