Столичният Метрополитен“ изгражда допълнително стъпало с рампа на няколко станции

...
Столичният Метрополитен“ изгражда допълнително стъпало с рампа на няколко станции
Коментари Харесай

Столичното метро с нови рампи срещу наводнения

Столичният „ Метрополитен “ построява в допълнение ходило с рампа на няколко станции на подземната железвица, с цел да предотврати бъдещи наводнения на станциите. Това сподели в изявление за БГНЕС шефът на сдружението инж. Стоян Братоев и добави, че този прийом се употребява и във Варшава.

„ Когато беше пороят, на 6 юли, на няколко съществуващите метростанции водата излезе отвън пътните платна и потегли по тротоарите и през стълбите влезе в метростанциите. Ние направихме един разбор кое е належащо - дали да оставим водата да може да влиза и да прави пакости, даже с риск в някои случаи да спрем придвижването или да създадем нещо, което да ограничи достъпа на вода. Преценихме да повдигнем с едно ходило над тротоарите “, изясни той.

Директорът посочи, че дейностите се правят на стадии, тъй като не могат да затворят метростанциите. Такива спомагателни стъпала се построяват на „ НДК “ на два входа и на три входа на метростанция „ Европейски съюз “. Братоев сподели, че такива задигания има и на новите станции, само че те са били направени по време на строителството им.

Попитан дали казусът е можел да се извърши по различен метод, да вземем за пример посредством построяването на линеен отводнител, инж. Братоев разяснява, че е добавка, която може да помогне, само че той не може да реши напълно задачата.

„ На НДК при изхода с двата ескалатора има линеен отводнител, който е необятен и бездънен 40 см. При огромния проливен дъжд водата прескочи през него и отново влезе. Той оказва помощ, само че не във всеки случай. Най-сигурното е равнището на водата да остане под равнището на стъбите. Стъпалото е високо 15 см “, сподели шефът.

Той разгласи също по този начин, че другата седмица ще бъдат пуснати 8 станции от третия лъч от „ Хаджи Димитър “ до „ Красно село “. Пускът е занимателен с два месеца поради пандемията, поради която екипите на „ Сименс “ са били изтеглени от страната ни. Спазени са периодите на строителството, което е завършило на 5 ноември,а по-късно „ Сименс “ са имали 8 месеца, с цел да инсталират и тестват системите.

Директорът на „ Метрополитен “ изясни, че секторът до „ Овча купел “ е издигнат напълно. строително е приключен напълно.

„ Предстои от септември системите ще стартират да се тестват. Миналата седмица пуснахме експериментален трен в сектора, с цел да може да урегулираме контактната мрежа. От октомври ще стартират да вървят комплексните тествания “, посочи той и разяснява, че и тук може да има забавяне, само че то няма да е повече от един или два месеца. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР