Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави кметовете и общинските съветници с

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави кметовете и общинските съветници с
Коментари Харесай

Стикер ще определя кои автомобили да се спират от движение заради замърсяване

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави кметовете и общинските съветници с избирането им. Тя откри форума на Националното съдружие на общините в Република България с думите, че всички кметове носят "огромна отговорност, тъй като са изправени пред доста тежки провокации ".

Фандъкова уточни, че пред всички стоят незабавни задания, измежду които и отбраната на бюджетите. В тази връзка тя засегна проблемите в София. "Една от най-приоритетните ни задания е възстановяване на качеството на въздуха, с цел да можем да отговорим на упованията на хората и да опазим тяхното здраве. Затова през вчерашния ден се обърнах към народните представители с предложение за инкриминиране на горенето на боклуци. Надявам се да получа както тяхната, по този начин и вашата поддръжка ", съобщи столичният градоначалник.

Тя заяви, че по нейно предложение екоминистерството е почнало работа по въвеждане на стандартите за дърва и въглища, а Министерството на превоза сега създава стикерите, които ще се дават при годишните механически прегледи.

Кметът на София изясни какво ще съставлява новият тип стикер за колите. Той ще съдържа информация за действителното положение на очистващата система на всеки автомобил. Коли с изрядно работеща газова уредба ще получават по-висок клас от колите с по-висок евростандарт, които обаче нямат системи за ликвидиране. Благодарение на тези стикери ще се стопират от придвижване най-замърсяващите коли.

Фандъкова напомни и предложенията на Столичната община за смяна на Закона за устройства на територията, по които има съществени диспути. Промяната цели да се вкара възбрана строителство на здания с понижено разстояние сред тях. Общината е предложила пакет от ограничения с последна цел увеличение на отстоянието сред здания в жилищните квартали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР