Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска специализираният експертен съвет на Министерство

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска специализираният експертен съвет на Министерство
Коментари Харесай

Столична община иска бул. Дондуков да бъде довършен с асфалт

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изиска профилираният експертен съвет на Министерство на културата да позволи ремонтът на бул. „ Ал. Дондуков” да бъде приключен с асфалт, а не с павета, както Националния институт за недвижимо културно завещание беше задължил Столичната община.

По сходен метод в края на август в последния миг беше получено и разрешението за полагане на асфалтова настилка – вместо павета, по столичния бул. „ Прага”, оповестява bTV.

В публично писмо до Министерството на културата Фандъкова отбелязва, че след решението на Националния институт за недвижимо културно завещание ремонтът на бул. „ Ал Дондуков” е разграничен на две елементи.

Първата, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. „ Цар Освободител “ към този момент е реконструирана с гранитен паваж, отбелязва Фандъкова.

От 15 септември стартира осъществяването на втория стадий – от ул. „ Г. С. Раковски “ до бул. „ В. Левски “.

„ Този сектор е заключен сред улици, които са асфалтирани, част от него и сега е асфалтирана, а след него бул. „ Дондуков “ продължава с изпълнена напълно асфалтова настилка. В сектора автомобилното придвижване е интензивно и при осъществяване на асфалтова настилка ще понижим сензитивно както равнищата на звук, по този начин и запрашаването”, се показва в причините на столичния кмет.

Освен това правата от булеварда сред ул. „ Г. С. Раковски “ и бул. „ В. Левски “ е отдалечена от обичайните исторически туристически направления в центъра на София, се споделя в писмото на столичния кмет.

„ До момента Столичната община се съобрази изцяло с всички бележки и мнения на НИНКН. За втората част от реконструкцията на бул. „ Дондуков “, която е по-отдалечена от историческия център, молим експертния съвет на Министерство на културата да прегледа още веднъж причините ни за смяна на настилката “, се споделя още в писмото на Фандъкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР