Столичният кмет Йорданка Фандъкова отрече, че общината плаща за доставка

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова отрече, че общината плаща за доставка
Коментари Харесай

Фандъкова отрече, че пейка на "Графа" ще струва 10 хил. лв., но започва проверка

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отхвърли, че общината заплаща за доставка и монтаж на скамейка по 10 хиляди лева, само че все пак ще стартира инспекция какъв брой костват някои от детайлите, които ще бъдат сложени на ул. " Граф Игнатиев " в София.

В обява със заглавие " София си е поръчала и безумно скъпи " мебели " за центъра " вестник " Сега " оповестява, че общината ще заплати за едно кошче за отпадък 1000 лева, а монолитна градска скамейка от гранит ще коства на столичани 10 000 лева

144 нови кошчета костват по 712 лева всяко, а новите 12 пейки са за общо 107 хиляди лева Сумите са за част от детайлите на ул. " Граф Игнатиев " са съгласно контракта на Столичната община с компанията реализатор.

По думите на Фандъкова информацията за публичните поръчки е обществена, качена е на уеб страницата на Столичната община и всеки може да прочете какви са цените. Вестник " Сега " се базира точно на обществената информация, а от общината са отказали да дадат съответна информация.

" Доставка и монтаж на скамейка, типичен дизайн – 1291 лв.. Не е 10 000 лв.. Да, има една цена, която е: доставка и монтаж на кашпи и пейки от лят камък по архитектурен дизайн. Това са кашпите с по няколко пейки на площад " Гарибалди ". Тяхната цена е 8922 лв., на целия детайл, който е с няколко пейки, от лят бетон. Хората остават с усещане, че една елементарна дървена скамейка коства 10 хиляди лв. – нещо, което мен извънредно доста ме тормози ", изясни Фандъкова.

В същото време Йорданка Фандъкова сподели, че все пак ще направи инспекция какъв брой коства градското обзавеждане, което се инсталира в обновените централни елементи на града.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (69)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР