Столичният кмет Йорданка Фандъкова настоя за повече полицейско присъствие във

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова настоя за повече полицейско присъствие във
Коментари Харесай

Фандъкова обеща камери в още училища и повече полицейско присъствие в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова настоя за повече полицейско наличие във всички региони, в това число и кварталите, защото съгласно нея провокациите пред сигурността на София са големи.

Все отново Фандъкова похвали построената през предходната година система, която свързва камерите на Столична община и на тези Министерство на вътрешните работи.

"Разширихме системата за видео-наблюдение на общината с 292 камери и свързахме всички центрове с Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи. Това ни дава опция с наличния запас да имаме доста по-добра успеваемост ", изясни Фандъкова. По думите й това бил сериозен триумф.

Кметицата на София изнесе данни, съгласно които "където има построена система за наблюдаване, престъпността спада с към 70% ". Градската администрация ще подчертава върху слагането на външно видео-наблюдение в столичните учебни заведения. "Имаме средства да изградим такова в още 22 учебни заведения с над 300 възпитаници ", изясни тя. И добави, че тези образователни заведения били обозначени като рискови.

Фандъкова подсети, че през предходната година камери са инсталира ни в "Красна поляна ", покрай Виетнамските общежития, както и в квартал "Миленков ".

Кметът на София заяви, че в "Западен парк " ще бъде ситуиран спомагателен конен полицейски патрул, поради установеното нелегално рязане на дървета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР