Столичният градски транспорт ще бъде безплатен за украинските бежанци до

...
Столичният градски транспорт ще бъде безплатен за украинските бежанци до
Коментари Харесай

Безплатен столичен градски транспорт за украинските бежанци до края на войната


Столичният градски превоз ще бъде безвъзмезден за украинските бежанци до края на войната. Това взеха решение общинските съветници през днешния ден.

След началото на нашествието в Украйна, СОС реши да направи безвъзмезден градския превоз за бежанците в период от три месеца. По-късно той беше продължен на четири и следва да изтече през октомври.

До края на военните дейности е новият период на решението. То бе признато с 31 гласа " за ". Трима съветници се оповестиха срещу, други девет гласоподаваха " въздържал се ".

По-рано предлагането беше признато и на съвещание на комисията по превоз. Возенето за украинците е гратис против даване на паспорт и/или регистрационна карта, съдържаща персонален номер на чужденец.

Безвъзмездно остава и използването на помещението, където сега е ситуиран филантропичния център на организацията " Мати Украйна ".

На мястото се се събират и разпределят хранителни и битови артикули, облекла, хигиенични материали, термо одеала, медикаменти, медицински лекарства и всевъзможни други движимости от първа нужда. 

Имотът е общински, среща се на ул. " Царибродска " и също ще се даде безплатно до края на войната.

Решението се одобри с 37 гласа " за ", 3 " срещу " и 8 " въздържал се ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР