Столичният булевард Княз Александър Дондуков“ става арена на турнир по

...
Столичният булевард Княз Александър Дондуков“ става арена на турнир по
Коментари Харесай

Промяна в плана: Ни павета, ни асфалт, засипват Дондуков с пясък

Столичният бул. „ Княз Александър Дондуков “ става сцена на шампионат по плажен волейбол два дни преди знаковата за столица улица да бъде пусната за придвижване, оповестиха от столична община.

Събитието ще се организира на 12 септември от 14.00 до 22.00 часа в сектора сред ул. „ Сердика “ и ул. „ Веслец “. Там ще бъде построено същинско игрище за плажен волейбол. За задачата на булеварда ще бъде изсипан 150 тона пясък.

От 14.00 часа, първи на терена ще излязат детските и юношеските тимове на спортните клубове в столицата, а от 17.00 часа започва представянето на тимовете на звездите от спорта, музикалната и артистичната сцена, политиката, бизнеса. 

" Ремонтите провокират усложнения, само че те могат да станат „ сцена “ на нещо прелестно ", сподели зам.-кметът по превоз и създател на концепцията Евгени Крусев. 

Той добави, че събитието е част от самодейността “БулевАРТ ” на Столична община, където концепцията е знакови улици на столицата да се трансформират в поле за разнообразни спортно-културни прояви.

Плажният волейбол ще бъде придружен от DJ-музикално празненство като сцената ще бъде качена върху „ паяк “ на Центъра за градска подвижност.

В събитието могат да вземат присъединяване всички фенове на този спорт. Записването се прави на фейсбук страницата на Транспорт за София - https://www.facebook.com/transportzasofia/?fref=ts

Основни сътрудници на общината в самодейността са Българската федерация по волейбол. “Спортна София ”, “Център за градска подвижност ”, “София - европейска столица на спорта 2018 ” и други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР