Столичните общински съветници гласуват проекта за бюджет на София за

...
Столичните общински съветници гласуват проекта за бюджет на София за
Коментари Харесай

Парите на София - СОС гласува бюджета за 2024

Столичните общински съветници гласоподават плана за бюджет на София за 2024 година. Предложената план-сметка е в размер на над 2,6 млрд лева

Предложенията на ПП-ДБ-СС са за нарастване с 58,9 млн. лева нарастване на вложенията за опазване на здравето, обществени грижи, обучение, поправки и други.

" Ще бъде гласуван, надяваме се, един неповторим бюджет. Неслучайно употребявам тази дума, тъй като той е рекорден за размерите на София и в никакъв случай до този миг не е бил в подобен размер. За първи път имаме толкава либерален бюджет. Никога до момента не са били включвани толкоз доста оферти на жителите и опозицията при правенето на финансовата стратегия ", разяснява Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.

От групата на ГЕРБ-СДС обявиха, че няма да пречат на приемането на план-сметката и я съпоставиха с бюджета, препоръчан от някогашния кмет Йорданка Фандъкова.

" В финансовата стратегия, в ремонтите и вложенията ще видите съвпадане над 95% с бюджета " Фандъкова ", който ние подкрепихме през септември. Надявам се да не употребяват тази метод и в бъдеще. Ние постоянно сме били виновни, няма да се запънем и да тропаме с краче, да вършим на инат на някой, тъй като ще вършим на инат на жителите ", съобщи Георги Георгиев, ГЕРБ-СДС.

От Българска социалистическа партия се оповестиха срещу предлаганата план-сметка.

" Разбира се, че няма да го подкрепим бюджета. Както и сътрудниците споделиха преди нас - е нерешителен и нечестолюбив, само че най-странното е, че има 90% припокриване и ние говорихме и на групата на ГЕРБ до момента в който бяха ръководещи, че в действителност и техните бюджети бяха неамбициозни и не са решили нито един продължителен проблем в града. И сега викаме продължение на тази политика, която за нас е неприемлива ", съобщи Иван Таков от Българска социалистическа партия.

На рецензиите кметът на София Васил Терзиев отговори по този начин:

" Чух някои от вас да споделят, че поддръжката на бюджета е политическа поръчка. Със сигурност е такава - това е поддръжка на бюджета на софиянци. Няма нищо политическо в по-добър превоз, няма нищо политическо допълнително детски градини, учебни заведения, просвета, непорочност ".

Вчера план-сметката беше утвърдена от финансовата комисия на Столичния общински съвет.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР