Столичните директори първи се запознаха с опита на Израел в

...
Столичните директори първи се запознаха с опита на Израел в
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Контролът не е санкция, а подкрепа

Столичните шефове първи се срещнаха с опита на Израел в битката против кибертормоза на деца. Всички институции би трябвало да работят дружно, съобщи началникът на столичното РУО Ваня Кастрева, някогашен зам.-министър на образованието. 

Необходимостта от отбрана на децата в киберпространстовото не породи по времена пандемията. Ковид-кризата единствено сподели какъв брой сериозен е казусът, сподели Кастрева. Тя напомни, че компютри в учебно заведение се учат от 3-и клас и акцентира, че във всички стратегии участва детайлът сигурност. 
-->
Важно е първо дали родителят е осведомен, по-късно какво се случва в класната стая, дали и учителят е осведомят, изясни специалистът. Кастрева напомни, че осведомителните технологии са в ръцете на хлапетата с помощта на техните родители и риторично попита дали е добре 3-годишно дете да държи в ръцете си таблет или телефон. 

Контролът е противоположната връзка. Родителят може да реализира подобен, в случай че е добре осведомен и просветен и в случай че е виновен за своето дете. Контролът не е глоба а поддръжка, сподели Кастрева. 

Наранените деца, в действителност са засегнати хора и от време на време тези рани не могат да бъдат излекувани цялостен живот. Отговорността за това е на възрастните, добави Кастрева.

Тя се обърна към " Стандарт " и Черноморската академия с думите: " Благодаря за нормата която създавате. Това е норма на грижата за бъдещето. ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР