Столичната регионална здравна инспекция издаде заповед за затягане на противоепидемичните

...
Столичната регионална здравна инспекция издаде заповед за затягане на противоепидемичните
Коментари Харесай

Здравните власти в София затягат COVID мерките

Столичната районна здравна ревизия издаде заповед за стягане на противоепидемичните ограничения в София поради нарасналата заболеваемост от COVID-19. Преустановяват се груповите присъствени извънкласни действия и занимания, както и занятията в езикови и просветителни центрове, занимални и места за личностно развиване. Ръководствата на учебните заведения ще би трябвало да подхващат ограничения за прекосяване на ротационен принцип на образование, в случай че се следи нарастване на заболеваемостта.

Забраняват се и семинари, изложби и конференции. Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, театрални прояви, концерти) могат да се организират при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал на закрито, при настаняване на феновете минимум през една седалка и при съблюдаване на отдалеченост от 1.5 м и наложително носене на маски. В музеите и галериите ще се позволяват не повече от 1 човек на 8 кв. м., маските също ще са наложителни.

Всички спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи на закрито и намерено ще се организират без аудитория. Непълнолетните ще могат да посещават търговски центрове, в това число моловете, единствено с компаньон. Всички работодатели би трябвало да провеждат работния развой на чиновниците в отдалечена форма, където това е допустимо. Ако не е, на съответното работно място би трябвало да се организират засилени противоепидемични ограничения, в това число филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена и недопускане на чиновници или външни лица със признаци на остри заразни болести.

Вижте цялата Заповед
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР