Столичната полиция разби канал за краджени джипове към Русия. В

...
Столичната полиция разби канал за краджени джипове към Русия. В
Коментари Харесай

Тарторът на автокрадците Павлин Павлов - Пери падна в клопката на баретите от "Кобра"

Столичната полиция разруши канал за краджени джипове към Русия. В хода на интервенцията през вчерашния ден през нощта барети от спецотряда за задържане " Кобра " са арестували тартора и прочут автокрадец Павлин Петров - Пери. Новината потвърдиха от Министерство на вътрешните работи, представени от " Телеграф ". Заедно с него е заловен и един от помощниците му с прякор Тъпото, до момента в който опитвали да скрият одеве сгънат джип " Санта Фе " за 80 бона в скришен гараж.

Групата на Пери била следена близо 3 месеца. В хода на следствието стана ясно, че той получавал поръчки от Русия и някогашни съветски републики за джипове от марката " Санта Фе ". Изискването било да са чисто нови или на най-много 1-2 години. В неделя през нощта Пери и Станислав Тъпото излезли на лов. Предварително набелязали кола от регион под 2-ро РПУ. За броени минути свили първокласното возило модел 2016 година и тръгнали в посока " Овча Купел ". Тъй като Пери се славел с нападателния си манталитет, в организацията по задържането били ангажирани и баретите от " Кобра''.



Кобрите задържали Пери и Тъпото тъкмо когато паркирали колата пред скришен гараж, където криели откраднатите джипове. Джамбазът даже не съумял да реагира, до момента в който му поставят белезници. Единствено съумял да напсува служителите на реда.

Преди към седмица резервоар на Пери, претрупан с 6 джипа " Санта Фе " - модели от 2016 г и 2017 г - бил хванат в Пловдив. Гепените коли били готови за износ през пристанище Варна с последна точка Русия.

По думи на ченгетата всъдеходите коствали от 80 000 лв. нагоре, а облагата му от всеки е към 20 000 евро.

Пери и групата му крадели нормално по 2-3 джипа месечно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР