Столичната полиция призовава протестиращите да се въздържат от противообществени прояви.

...
Столичната полиция призовава протестиращите да се въздържат от противообществени прояви.
Коментари Харесай

Полицията се притеснява от провокации в социалните мрежи

Столичната полиция приканва протестиращите да се въздържат от противообществени прояви . Нека бъдем рационални и митингите да бъдат мирни, настоя основен контрольор Красимира Стоядинова на брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи.

Доста сигнали има полицията за нарушаването на публичния ред в последните дни, само че притеснителното е обстановката в обществените мрежи . Столичната полиция се тормози от изявления на жители за провокации, нападателни прояви, да се прави вандализъм по отношение на публични здания, институции и нахлуване на полицейски органи.

Полицията подсигурява както правата на протестиращите, по този начин и на всички останали жители . Апелът ни към всички е да се резервира публичния ред. Нека хората да стачкуват, само че да бъде спокойно и да не се блокират кръстовищата в столицата, сподели Стоядинова.
 Арестуваха двама протестиращи във Варна поради отвод да възстановят придвижването Обновена
Арестуваха двама протестиращи във Варна поради отвод да възстановят придвижването

Вдигнаха палатките и в Стара Загора

Полицията е взела всички ограничения за попречване на произшествия от футболните мачове в столицата . " Каквото е нужен съгласно обстановката ще се вземат ограничения и ще създадем всичко допустимо да не се блокират кръстовища ", даде да се разбере основен комисар Стоядинова.

Специализираната полицейска интервенция по унищожаване на палатките от трите кръстовища в столицата протече умерено. В резултат на това бяха арестувани 12 лица, осем от тях за несъблюдение за полицейско разпореждане и три без документи за идентичност. Всички са освободени.

Към момента в столицата ситуацията е естествена , а придвижването е всекидневно за вечерните часове на деня, увери тя.

News.bg напомня, че тази заран в София бяха арестувани 12 души поради блокадите в столицата. По-късно те бяха освободени.

Днес арестуваха и двама протестиращи във Варна поради отвод да възстановят придвижването. Премахнати са и палатките в Стара Загора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР