Столичната полиция отчита лек спад на престъпността за миналата година.В

...
Столичната полиция отчита лек спад на престъпността за миналата година.В
Коментари Харесай

СДВР: Лек спад на престъпността за миналата година

Столичната полиция регистрира лек спад на престъпността за предходната година.

В СВДР са регистрирани 17 765 закононарушения, за съпоставяне през 2022 година броят им е 18 044. Намаление има и при записаните закононарушения в района на Областна дирекция (ОД) на МВР-София за т.г., те са 2477, до момента в който през 2022 година - са 2587 броя. Това сочат статистическите данни за положението на престъпността в интервала от 1 януари 2023 година до 31 декември 2023 година

Данните бяха показани от основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Огромни провокации има пред служителите на реда в София, тъй като тук има доста събития, Това постанова съставът да бъде виновен. Полицейските чиновници са постигнали положителни резултати, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

За нас е значимо да имаме висока разкриваемост по повод закононарушенията против личността. Ръст има при разкриването на обири на коли. Проблем в цялата страна остава домашното принуждение. Трябва да се разпрострат ограниченията по предварителна защита против опиатите, експанзията измежду подрастващите и пътната сигурност, уточни Коцев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов съобщи, че за случаите на полицейско принуждение са оповестени резултати от инспекции.

Според разбора разкриваемостта на закононарушенията се е повишила. Миналата година в София са разкрити 5657 закононарушения от записаните през годината, което е 31,84%. През 2022 година процентът е 28,12. В област София разкритите закононарушения през годината са повече от половината от записаните или 1357, което се равнява на 54,78% разкриваемост. За съпоставяне разкриваемостта през 2022 година е 45,88%. Извършителите главно са мъже. През 2023 година в София са разкрити 1250 закононарушения, регистрирани през минали интервали, а в ОДМВР-София – 273.

На територията на деветте районни ръководства в София са станали 12 умишлени убийства предходната година. Разкрити са 11 от тях. В столичните районни ръководства са регистрирани 13 закононарушения срещу политическите права на жителите, разкрито е едно.

Според статистиката корупционните закононарушенията са 21, множеството от които са разкрити. Данните демонстрират още, че в районните ръководства на столицата са регистрирани 388 закононарушения, осъществени в изискванията на домашно принуждение, до момента в който през 2022 година броят им е 252. Случаите на ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и/или опиати са 956, с 11 повече от 2022 година

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР