Столичната полиция е задържала общо осем души от вчерашния протест

...
Столичната полиция е задържала общо осем души от вчерашния протест
Коментари Харесай

И криминални, и непълнолетни задържала полицията на протеста

Столичната полиция е задържала общо осем души от вчерашния митинг пред постройката на Министерски съвет. Двама от тях са били с опиати, а шестима - с ножове, спрейове и пиротехнически произведения.

Сред арестуваните има както проявени престъпни лица, по този начин и малолетни.

Установени са някои от чиновници за полицейско принуждение и те няма да извършват служебните си отговорности, до момента в който тече инспекцията. Не стана ясно обаче какъв брой са те.

На брифинг в Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов регистрира положителното взаимоотношение на полицията с спокойно протестиращите жители. Той уточни, че два митинга са били доказани в Столична община, а третият митинг бил деклариран единствено във фейсбук.

Златанов благодари на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи. Голяма част от чиновниците на Министерство на вътрешните работи са на позиция в почивния си ден или след естествения 12-часов работен ден, сподели старши комисар Златанов.

Няма нито един полицейски чиновник, който да почива, всички работят при тежки условия и се оправят чудесно, похвали той работата на органите на реда. Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи поздрави протестиращите, които показали разсъдък и не са се подлъгали на провокаторите. Те дори подкрепили работата на полицията да няма спомагателна ескалация на напрежението.

Всички медии отразили обективно какво е можело да се случи при подаване на ескалация на напрежението. При продължаващите митинги хората би трябвало да демонстрират разсъдък, да спомагат на полицията и да се разграничават от нападателните групи от тях, прикани старши комисар Златанов.

" Огромна част от хората си потеглят към 22 часа и картинката на площада се трансформира. Сформират се тъкмо такива нападателни групи, използвали алкохол и наркотични субстанции и стартира ескалация на напрежението ", посочи старши комисар Антон Златанов. Той прикани всички протестиращи хора, когато се стъмни, да се приберат у дома и да дойдат още веднъж на идващия ден, а да не остават късно вечерта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР