Столичната Пета градска болница ще приема само пациенти за диализно

...
Столичната Пета градска болница ще приема само пациенти за диализно
Коментари Харесай

Пета градска болница спира приема на пациенти, освен за диализа

Столичната Пета градска болница ще приема единствено пациенти за диализно лекуване, оповестиха от Столичната община. Регионалната здравна ревизия издаде заповед за прекратяване на приема на пациенти, поради доказани случаи на COVID-19 в лечебното заведение. В цялата база още веднъж ще бъде осъществена съществена стерилизация.

Вътрешното поделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията в болничното заведение са сложени под карантина, незабавно след определяне на случаи на пациенти с ковид.

Медицинският личен състав на клиники и отделения, които не са под карантина, се слага под домашна карантина за идващите 14 дни. Служителите ще се връщат на работа след два негативни резултата от извършено проучване за съществуване на COVID-19.

Всички пациенти на болничното заведение, настанени в отделения отвън карантинираните, ще бъдат изписани след привършване на лекуването им. Болните от отделения и клиники, които към този момент са под карантина, ще бъдат изписвани след привършване на лекуването и приемане на негативен резултат от проучване за ковид.

Отделението за диализа на пациенти с бъбречни болести продължава да действа с наличния личен състав, при прецизно съблюдаване на изолационните и противоепидемичните ограничения.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР