Столичната община (СО) публикува в четвъртък предлагания от екипа на

...
Столичната община (СО) публикува в четвъртък предлагания от екипа на
Коментари Харесай

Васил Терзиев предлага бюджет на София от над 2,5 млрд. Фокусът е върху детските градини и пътищата

Столичната община (СО) разгласява в четвъртък предлагания от екипа на кмета Васил Терзиев за 2024 година, който планува рекордната до момента сума от 2,556 милиарда лева Той ще бъде обществено показан и подложен на полемика в Аулата на Софийския университет на 25 януари.

Обявяването на проектобюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура става на фона на невъзможността Столичният общински съвет (СОС) да стартира работа, защото никоя от групите в него не може да реализира болшинство от 31 гласа за на съвета. Последно беше обсъден вид с ротационен ръководител, сходно на Народното събрание, само че.

" Фокус на вложенията в града ще бъдат строителството и ремонтите на детски градини и учебни заведения, доизграждане на съществени пътни артерии и вътрешноквартални улици, озеленяване, планиране и създаване на многоетажни паркинги ", разяснява в четвъртък Терзиев.

Като други цели на екипа си той уточни финансирането на действия в културата и спорта. Освен това в предлагането са заделени 5,3 млн. лева за " цивилен бюджет, чиито цели ще дефинират софиянци ".

Държавната дотация за София е в общ размер от 1,1 милиарда лева - със 137 млн. лева повече в сравнение с през 2023 година

Капиталовата стратегия планува 594,6 млн. лева От тях 459 млн. лева са средства на Следствен отдел към окръжна прокуратура, като към тях се прибавят финансирани от страната 109 плана на стойност 100 млн. лева

За съществени поправки се плануват 113 млн. лева, а за създаване на нови обекти - 442 млн. лева За нови детски градини и учебни заведения са отделени 81,8 млн. лева

Проектът включва нарастване на локалните налози, от които е заложен доход от 483,9 млн. лева От неданъчни доходи Следствен отдел към окръжна прокуратура чака 454 млн. лева, което общо прави 937,9 млн. лева лични доходи.
 Теч за милиони. Какво се случва с Ларгото в София  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР