Столичната община ще предостави сума в размер от 1 млн.

...
Столичната община ще предостави сума в размер от 1 млн.
Коментари Харесай

Столичната община ще подпомогне със заеми общинските лечебни заведения

Столичната община ще даде сума в размер от 1 млн. лева на общински лечебни заведения за извънболнична помощ. Става дума за медицинско-консултативни, медицински и дентални центове. Срокът за погасяване на заемите е две години от датата на подписване на контракта, при едногодишен гратисен интервал и годишна рента от 1.1%.

Това са част от ограниченията, които ръководителят на Комисията по опазване на здравето доктор Антон Койчев и зам.-кмета по опазване на здравето Дончо Барбалов показаха. Мерките са за обезпечаване на финансов запас под формата на целеви заеми. Те са предопределени за възнаграждение на възнагражденията на личния състав в общинските лечебни заведения за извънболнична помощ, в изискванията на Covid-19.

Комисията по опазване на здравето и обществена политика създава методиката, по която ще се отпускат целевите заеми. Дончо Барбалов съобщи, че парите няма да бъдат отпускани на всички лечебни заведения, а единствено на тези, които изпитват потребност от тях. “Трябва да намерим тези, които не могат да се справят”, разяснява той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР