Столичната община изгражда първото обособено скоростно трасе за споделено движение

...
Столичната община изгражда първото обособено скоростно трасе за споделено движение
Коментари Харесай

Изграждат първото скоростно споделено трасе за трамваи и автобуси в София

Столичната община построява първото обособено скоростно трасе за споделено придвижване на рейсове и трамваи. Това показа във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. То е по бул. „ Константин Величков “ и бул. „ Възкресение “, в сектора от пазара в „ Красна поляна “ до бул. „ Сливница “.

Автобусите по линии №11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамваите №11, 22, 3 ще се движат по общо трасе и ще стопират на общи спирки. За по-голям комфорт и сигурност на пасажерите се построяват нови перони на спирките, изясни градоначалникът.
   
Изграждаме първото обособено скоростно трасе за споделено придвижване на рейсове и трамваи по бул. „ Константин Величков “ и...
Публикувахте от в  С обособеното трасе ще се избегнат закъсненията, които се натрупат в този сектор от градския превоз, които по данни на Центъра за градска подвижност са към 10 минути.

Следващото обособено трасе, което се планува да бъде построено, ще е по бул. " Мадрид “, където има споделено придвижване на трамваи и рейсове. Анализират се всички разновидности за създаване на такива трасета и нови бус ленти, където инфраструктурата го разрешава, показа градоначалникът.

Обособените трасета са част от ограниченията, с които се цели да се направи градският превоз по-бърз и самостоятелен от останалия трафик, акцентира Фандъкова.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР