Столичната община има много ясна позиция и тя е, че

...
Столичната община има много ясна позиция и тя е, че
Коментари Харесай

Фандъкова тропна с крак за лифтовете на Витоша

Столичната община има доста ясна позиция и тя е, че желаеме да бъдат възобновени Княжевският въжен превоз, след това и Драгалевският, съгласно настоящия проект на Витоша, който въпреки и изминал, е настоящ заради неналичието на нов. Това би трябвало да се случи при съблюдаване на закона, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, представена от БГНЕС.

" Поискахме и Столичният общински съвет позволи да възложим на външни специалисти, които да огледат и да дадат мнение за опцията за възобновяване на Княжевския въжен превоз. Собственикът апелира тази заповед. На първа инстанция е доказано това решение на СОС и считам, че може да стартираме реализацията му ”, разяснява тя и добави, че без значение дали притежателят ще спомага или не, лифтовете ще бъдат възобновени.

Кметът посочи, че в началото притежателят е споделил, че е допустимо да се възвърне Княжевският въжен превоз както е в този момент, а когато нещата е трябвало да стартират да се случват се е отметнал от първичното си мнение и по тази причина желаят това да се ревизира от други специалисти и удостовери, че притежателят има предпочитание да влага. За тази активност са заделени 60 000 лева, само че дали ще бъдат употребявани всичките или по-малко към момента не се знае, посочи градоначалникът и добави, че сега работи единствено Симеоновският въжен превоз.

На въпрос какво е наложило изтеглянето на нов заем за създаване на стратегически обекти в града, Фандъкова изясни, че това се прави за в по-кратки периоди те да бъдат построени, а не да се разчита това да се случи единствено с пари от бюджета, защото следователно ще отнеме по-дълго време.

  " Това е нуждата и желанието ни в идващите години – за по-кратък интервал от време да изградим 10 стратегически обекта за града, които дават опция за десетилетия напред да облекчим трафика, да изведем трафика от центъра на града. Вътрешните кръгове и връзките с Околовръстния път и Северната скоростна дъга са основни за извеждането на трафика от града. Това са ни стратегическите обекти за идващите години ”, изясни тя и добави, че точно по тази причина са се обърнали към Европейската капиталова банка.

" Само капиталови заеми с доста строга финансова дисциплинираност съумяваме да защитим. Дава ни опция за преференциални условия. 0,35% рента, без такси, без комисионни, за период от 20 години, като срокът за осъществяване на обекта е първите 5 години “, изясни тя.

Фандъкова удостовери, че налозите на софиянци няма да бъдат увеличавани през 2021 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР