Столичната община и Българо-американската кредитна банка подписаха споразумение за съвместно

...
Столичната община и Българо-американската кредитна банка подписаха споразумение за съвместно
Коментари Харесай

Столичната община и БАКБ ще финансират съвместно стартъпи

Столичната община и Българо-американската кредитна банка подписаха съглашение за взаимно партньорство по Програма за финансиране на новаторски започващи предприятия. Заместник-кметът на София Дончо Барбалов дружно с основния изпълнителен шеф на Българо-американска кредитна банка Илиан Георгиев и изпълнителния шеф на БАКБ Лорета Григорова дадоха старт на партньорството по Програмата сред БАКБ и Столична община посредством Общинския гаранционен фонд за МСП. На формалната гала участваха също по този начин Васил Симов – ръководител на УС и изпълнителен шеф на БАКБ, Ирина Йорданова – ръководител на Съвета за ръководство на ОГФ, Николай Ценков – шеф на ОГФ.

„ Убеден съм, че тази нова гаранционна скица ще даде още една вероятност в дългогодишното ползотворно съдействие сред Фонда и БАКБ “ – уточни заместник-кметът Дончо Барбалов. „ Амбициозната цел, която си слагаме, е София да се трансформира в самобитна Балканска столица на предприемачеството и нововъведенията. Само през този месец София беше хазаин и сътрудник на изключителни начинания, които потвърждават, че вървим в вярната посока. Събития като Европейският фестивал „ Уебит “, Балканският хакатон и Европейската цифрова асамблея основават удобна среда в столицата за ускорено развиване на нововъведенията и започващите компании “.

Програмата е създадена за да подкрепя развиването на стартъпи и млади новаторски бизнеси като цяло на територията на Столична община. Приоритетните посоки са нововъведенията в областта на осведомителните и информационни технологии, както и нови технологии в изобретателните и реактивните промишлености. Програмата дава гаранции до 50% като оптималният гаранционен размер на ОГФМСП е 30 000 лева Гаранционният ангажимент е със период до 60 месеца.

„ Стратегически фокус на БАКБ е поддръжката на зелената стопанска система и финансирането на новаторски планове, свързани с устойчивото развиване. Ние имаме вяра, че младежите носят мощен заряд и техните новаторски хрумвания имат голям капацитет за основаване на бизнес и претовареност. Затова нашата тактика е да ги поддържаме “ – разяснява Илиан Георгиев, основен изпълнителен шеф на БАКБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР