Столичната община – Направление Архитектура и градоустройство обявява открит международен

...
Столичната община – Направление Архитектура и градоустройство обявява открит международен
Коментари Харесай

Столична община обявява конкурс за идеен проект за нов пешеходен мост в Южния парк

Столичната община – Направление „ Архитектура и градоустройство ” афишира открит интернационален конкурс за абстрактен план по Закона за публичните поръчки с предмет: Пешеходен мост над ул. „ Бяла църква “. Това се оповестява на уеб страницата на Направление „ Архитектура и градоустройство “.

Идейният план следва да предложи обемно-пространствено решение на нова пешеходна връзка, която да свързва на друго равнище от автомобилния трафик двете елементи на Южния парк по натурален и безконтролен метод, спомагайки за неведнъж увеличение на пешеходното и велосипедното придвижване в парковата зона, с което ще се усъвършенства и достъпът до зелените територии на София от популацията и гостите на града, се показва в известието на общината.

С построяването на моста и прилежащите зони на процедура ще приключи сливането на трите зони: Южен парк – първа част (пространството към НДК), Южен парк – втора част и Южен парк – трета част в едно непрестанно и огромно парково пространство.

Документацията за присъединяване на български и британски език може да се види и изтегли от раздел „ Профил на купувача ” на Столична община в Централизираната автоматизирана осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ (ЦАИС ЕОП), както и от особено основания уебсайт на състезанието - https://peshehodenmost.com/.

Предвидени са три награди за отличените от журито най-хубави идейни планове - от 20 000 лева, 15 000 лева и 10 000 лева

Крайният период за подаване на конкурсните планове е 17:30 часа на 29 септември в Деловодството на Направление „ Архитектура и градоустройство “, а спечелилите ще бъдат оповестени на 7 октомври.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР