Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е предприела превантивни действия

...
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е предприела превантивни действия
Коментари Харесай

МВР ще охранява денонощно пространството около Паметника на съветската армия

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е подхванала превантивни дейности за непрекъснато застраховане на региона към Паметника на Съветската войска, в това число на служащите и строителна машинизация, оповестиха от дирекцията. Действията са подхванати в осъществяване на писмо на регионалния шеф на София– град.

Обособен е периметър и са построени контролно-пропускателни пунктове на алеите, водещи към паметника, допълват от столичната полицията. Оттам молят жителите периметърът да се заобикаля.

По-рано през днешния ден регионалният шеф на София-град Вяра Тодева разгласи, че ще бъде построено скелето, ще бъдат демонтирани най-високите фигури на паметника.

През септември тази година стана известно, че следва правенето на експертна оценка на барелефите и скулптурните композиции на Паметника на Съветската войска за определяне на тяхното положение, след което ще се премине към идващия стадий – правене на план за пренасяне, в координиране с Министерството на културата. Две седмици по-късно беше построено градивно скеле. Миналата седмица Тодева разпореди слагането на спомагателна ограда към Паметника на Съветската войска, а кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков заяви за Българска телеграфна агенция, че следва ремонт на фигурите. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР