Столичната дирекция на вътрешните работи препоръчва на пешеходците да ходят

...
Столичната дирекция на вътрешните работи препоръчва на пешеходците да ходят
Коментари Харесай

МВР напълно сериозно препоръча на софиянци: Обличайте се като Иво Димчев, за да не ви блъсне кола!

Столичната дирекция на вътрешните работи предлага на пешеходците да вървят облечени в ярки облекла, изключително през нощта, с цел да бъдат видяни. Ако нямат такива, то да си поставят светлоотразителен детайл на облеклото или чантата.

Предупредеждението на е смешка, нито пък подправена вест, а изцяло сериозна рекомендация. Навярно от полицията си показват, че би трябвало да се киприм шармантно в жанр " Иво Димчев ", " Софи Маринова ", " Благой Георгиев " или " ранния Азис ", с цел да греем отдалеко и да си спестим опцията някой дрогиран водач да ни опустоши на пешеходна пътека.



Не е ясно дали сходно облекло би ни предпазило на пътя

Иво Биков, контрольор в отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи предложи още на пешеходците да пресичат на обозначените от закона места - пешеходни пътеки, надлези, подлези, и да не изскачат на пътното платно ненадейно. Преди да подхващат пресичането би трябвало да се огледат в двете направления и когато са уверени, че няма заплаха, тогава да пресекат, сподели още Биков.



Софиянци следва да се носят като Иво Димчев, с цел да бъдат предпазени на пътя

По данни на Столична дирекция на вътрешните работи в София са санкционирани над 170 души за погрешно секване и 66 водачи за лишаване на предимнство на пешеходна пътека. Данните са за интервала 13 до 30-ти ноември.

" Зима е, асфалтът е замръзнал, заснежен, влажен и това удължава спирачния път на колите. Ако водачите не преценяват добре скоростта, при тези условия може да се стигне до много тежки пътнотранспортни катастрофи ", изясни инспекторът.

Той насочи и рекомендация към водачите да са с нараснало внимание при доближаване на пешеходните пътеки, да не подхващат неразрешени маневри и неправилни изпреварвания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР