Столична община трябва да запази книжния пазар на “Славейков”. Това

...
Столична община трябва да запази книжния пазар на “Славейков”. Това
Коментари Харесай

Борис Цветков от БСП: Столична община да обнови книжния пазар на “Славейков”, вместо да го закрива

Столична община би трябвало да резервира книжния пазар на “Славейков”. Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков по мотив планувания ремонт на знаковия площад, който стартира на 8 май, оповестява от Българска социалистическа партия София.

“Книжният пазар “Славейков” е емблематично място освен за жителите на София, само че и за гостите на града ни, разяснява Борис Цветков. – С годините това място стана част от културните обичаи на столицата. Намери място и в множеството чуждоезикови пътеводители. В тези бездуховни времена, в които живеем през днешния ден, всеки сходен опит да бъде отнета опцията на жителите да стигат елементарно и бързо до книгите значи цялостна безнаказаност и непредвидливост към бъдещето ни”.

Борис Цветков приема обстоятелството, че досегашният тип на книжния пазар на “Славейков” е недопустим. “Вината за това обаче е на Столична община, а не на букинистите, разяснява още той. – Именно Столична община дава отговор за неговата поддръжка. И вместо да прави опити да го закрие или реалокира, по-добре след ремонта на площада да обнови книжния пазар и да го резервира като целогодишен и ежедневен. Така ще запази едно от най-популярните културни средища на София”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР