Столична община си алгоритъмът, по който трябва да действа всяко

...
Столична община си алгоритъмът, по който трябва да действа всяко
Коментари Харесай

COVID-19 в детско заведение: Ето алгоритъмът, по който трябва да се действа

Столична община си логаритъмът, по който би трябвало да работи всяко звено в просветителните структури в, при случай на инфектиран с. Заповедта е оповестена на 23 октомври и визира дейностите на шефовете, учителите и помощния личен състав в детските градини, детските ясли и учебните заведения в столицата. Има и препоръки към родителите.
го разгласява без съкращения:
I. ДЕЙСТВИЯ, КОИТО съдебна експертиза ПРЕДПРИЕМАТ ВЕДНАГА ОТ ДИРЕКТОРИТЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ ПРИ СЪОБЩЕН СЛУЧАЙ НА УЧЕНИК/ДЕТЕ С COVID-19, СА:
1. Ученикът/детето с позитивен резултат за COVID-19 неотложно се освобождава и се извежда от просветителната институция за слагане под домашна карантина.
2. Освобождават се и се слагат под домашна карантина лицата, били в нескончаем контакт със инфектирания ученик/дете:
• 2 дни преди появяването на недоволства
или
• 2 дни преди вземането на проба за проучване по метода PCR при безсимптомно носителство.
3. Контактни от първи ред, подлежащи на карантиниране са:
• възпитаници от същата паралелка/деца от групата –
Контактната паралелка се слага под домашна карантина за период, разпореден с настоящата все още Наредба на Министъра на опазването на здравето и минава на образование от разстояние в електронна среда;
• класният началник в начален стадий на главно образование;
• учители и различен личен състав, осъществили беззащитен контакт със инфектираното лице (на разстояние по-малко от 2 м и за повече от 15 минути) без носене на защитна маска за лице;
• други ученици/деца, осъществили беззащитен контакт със инфектираното лице (на разстояние по-малко от 2 м и за повече от 15 минути) без носене на защитна маска за лице.
4. След освобождение на инфектираното лице се прави дълготрайно проветряване, влажно разчистване и последна стерилизация на повърхностите в класните стаи и пространствата, в които е имало контакт лицето в последните 48 часа.
След това класните стаи и другите пространства може да се употребяват за образователни занятия или други цели, без да е належащо спиране на образователния развой в тях.
5. Директорът на просветителната институция уведомява незабавно по телефон Столична РЗИ за случая, предава информация за подхванатите от него ограничения и дава по е-поща лист с учениците/децата и учителите, които са били в контакт с данни по предоставеното приложение.
II. ДЕЙСТВИЯ, КОИТО съдебна експертиза ПРЕДПРИЕМАТ ПРИ ПОТВЪРДЕН СЛУЧАЙ НА COVID-19 ПРИ УЧИТЕЛ ОТ ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНСТИТУЦИЯ:
1. Инфектираното/болното лице осведоми шефа на просветителната институция.
2. Болният/инфектираният се освобождава и слага под домашна карантина за период, съгласуван с настоящата все още Наредба на Министъра на опазването на здравето.
3. Под домашна карантина се слагат контактните лица от първи ред, били в нескончаем необезопасен контакт със инфектираното лице:
- 2 дни преди появяването на недоволства
или
- 2 дни преди вземането на проба за проучване по метода PCR при безсимптомно носителство.
4. Контактни лица от първи ред са:
• учениците от паралелката в начален курс, на които учителят е класен ръководител/децата от обслужваната група на детската градина;
Паралелката минава на отдалечено образование за период, разпореден с настоящата все още Наредба на Министъра на здравеопазването;
• учители и различен личен състав, осъществили беззащитен контакт със инфектираното лице на разстояние по-малко от 2 м и за повече от 15 минути (без носене на защитна маска за лице), се слагат под домашна карантина за период разпореден с настоящата все още Наредба на Министъра на здравеопазването;
 Проверки по заведения в София за съблюдаване на здравните ограничения Проверки по заведения в София за съблюдаване на здравните ограничения
Екипите на полицията и Столичен инспекторат стартират засилени инспекции на нощни заведения и нощни заведения за съблюдаване на условието за нам...
• други ученици/деца, осъществили беззащитен контакт със инфектираното лице на разстояние по-малко от 2 м и за повече от 15 минути (без носене на защитна маска за лице) се слагат под домашна карантина за период, разпореден с настоящата все още Наредба на Министъра на опазването на здравето.
5. Извършва се дълготрайно проветряване, влажно разчистване и последна стерилизация на повърхностите в класните стаи и пространствата, до които е имало контакт лицето в последните 48 часа, след което класните стаи и другите пространства може да се употребяват за образователни занятия или други цели.
6. Директорът на просветителната институция уведомява незабавно по телефон Столична РЗИ за случая, предава информация за подхванатите от него ограничения и дава по е-поща лист с учениците/децата и учителите, които са били в контакт с данни по предоставеното приложение.
III. ДЕЙСТВИЯ, КОИТО съдебна експертиза ПРЕДПРИЕМАТ ПРИ ПОТВЪРДЕН СЛУЧАЙ НА COVID-19 ПРИ ДРУГ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПЕРСОНАЛА НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНСТИТУЦИЯ:
1. Инфектираното/болното лице осведоми шефа на просветителната институция.
2. Болният/инфектираният се освобождава и се слага под домашна карантина за период, съгласуван с настоящата все още Наредба на Министъра на опазването на здравето.
 Д-р Данчо Пенчев: Всички лечебни заведения в София би трябвало да обособят Коронавирус зона до понеделник(ВИДЕО) Д-р Данчо Пенчев: Всички лечебни заведения в София би трябвало да обособят Коронавирус зона до понеделник(ВИДЕО)
До края на деня столично РЗИ ще издаде заповед всички лечебни заведения за доболнична помощ на територията на София до понеделник тряб...
3. Под домашна карантина се слагат контактните лица от първи ред, били в нескончаем необезопасен контакт със инфектираното лице:
- 2 дни преди поява на признаците
или
- 2 дни преди вземането на проба за проучване по метода PCR при безсимптомно носителство.
4. Извършва се дълготрайно проветряване, влажно разчистване и последна стерилизация на повърхностите в пространствата, до които е имало контакт лицето в последните 48 часа.
5. Директорът на просветителната институция уведомява незабавно по телефон Столична РЗИ за случая, предава информация за подхванатите от него ограничения и дава по е-поща лист с учениците/децата и учителите, които са били в контакт с данни по предоставеното приложение.
 Карантинирани паралелки в София и Пловдив се връщат в клас Карантинирани паралелки в София и Пловдив се връщат в клас
Поставените под карантина класове от 107 учебно заведение " Хан Крум " в София към този момент се завърнаха в клас. Пред Българска национална телевизия шефът Данко Калапиш изясни...
ЗАБЕЛЕЖКА:
Мерките за освобождение и извеждане по отношение на заболели и инфектирани лица се подхващат от шефовете на просветителните институции неотложно, след приемане на информация за притежател или болен от коронавирусна зараза по дадения логаритъм.
Родители и настойници се инструктират за осъществяване на наблюдаване за поява на клинични признаци и признаци за COVID-19 и навременно известяван на персоналния доктор.
Всички контактни лица се инструктират за осъществяване на наблюдаване от ОПЛ по време на домашната карантина за поява на клинични признаци.
Директорите на просветителни институции подхващат посочените нагоре ограничения, без да изчакват наставление или инструкции от Столична РЗИ.
СРЗИ прави епидемиологично изследване за оценка на риска от разпространяване на инфекцията, което в усложнената конюнктура с огромен брой случаи може да се забави, а навреме приложените ограничения подсигуряват успеваемост. Предписание може да бъде издадено в по-късен период със задна дата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР