Столична община чрез главния архитект е обжалвала в законоустановения срок

...
Столична община чрез главния архитект е обжалвала в законоустановения срок
Коментари Харесай

Главният архитект обжалва незаконните строежи край язовир Искър

Столична община посредством основния проектант е обжалвала в законоустановения период определението на Административния съд-София град, с което се оставя без разглеждане жалбата на основния проектант против анулираната заповед за унищожаване на противозаконна сграда край бент. „ Искър “.

Не дава отговор на истината публикуваната в някои медии информация, че Столична община не продължава делата против противозаконната сграда в околност „ Авала “, бент. „ Искър “.

На 12 април тази година жалбата е подадена посредством АССГ към Върховния административен съд. До момента Столична община не разполага с данни по администрирането на жалбата и няма поизнасяне от страна на Върховния административен съд.

Припомняме, че през юни предходната година основният проектант на Столична община издаде заповед за унищожаване на противозаконен обект „ Стоманобетонова монолитна постройка “, находяща се в парцел с идентификатор 22472.7450.100 по КККР, с. Долни Пасарел, околност „ Авала “, бент. „ Искър “, Търговско предприятие „ Държавно ловно стопанство „ Искър “, регион „ Панчарево “ - Следствен отдел към окръжна прокуратура. Заповедта беше обжалвана и с решение на АССГ през декември 2021 година беше анулирана.

Страни по делото са: „ Био майнинг “ АД и " Югозападно държавно дружество " Директива за птиците - териториално отделение Държавно ловно стопанство - " Искър " като жалбоподатели и основният проектант на Столична община като ответник. В постановеното правосъдно решение категорично е записано, че ответник по делото е основният проектант на Столична община. Постановеното решение беше обжалвано с касационна тъжба от основния проектант на Столична община пред Върховен административен съд.

През април тази година Административен съд – София – град излезе с определение по делото като остави без разглеждане касационната тъжба. В претекстовете на съда се показва, че основният проектант не е бил страна по делото. Твърдението опонира на разпореждането от 01.09.2021 година на същия съд, с което като ответник по делото е конституиран - основният проектант на Столична община, както и от протоколите на съда. Това определение на съда е обжалвано, както посочваме нагоре.

Главният проектант на Столична община е ответник във всички каузи против негови заповеди за унищожаване на противозаконни градежи. Всички подадени от него като страна касационни тъжби са одобрявани за възможни от Върховен административен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР