Столичен полицай е осъден условно на една година затвор за

...
Столичен полицай е осъден условно на една година затвор за
Коментари Харесай

Столичен полицай получи условна присъда за подкуп от 850 лева

Столичен служител на реда е наказан условно на една година затвор за получен рушвет от 850 лв.. Униформеният е осъден и с санкция от 2000 лв., както и със възбрана да работи в Министерство на вътрешните работи за 2 години, прецизира lex.bg.

Присъдата на Софийския градски съд (СГС) не е дефинитивна и може да бъде обжалвана от служителя на реда, а за нея оповестиха от прокуратурата.

Става дума за случай от 2019 година, като униформеният е упрекнат за това, че е приел подкупа от водач, с цел да не му бъде връчена призовка за нарушаване на Закона за придвижването по пътищата.

На подсъдимия било разпределено връчването на призовката, защото адресът на нарушителя се намирал в обслужвания от служителя на реда регион в столичния кв. „ Младост “.

Когато видял призовката, подсъдимият се свързал с водача по телефона, защото двамата се познавали. По време на телефонния диалог и при следващи срещи служителят му обяснил, че би трябвало да му заплати „ санкция “ от 850 лв., обясниха от прокуратурата.

В подмяна той нямало да връчи призовката, а след това щял да му спомага да реши проблемите си по отношение на шофьорската брошура и точките от контролния ваучър, както и със фотосите от камерата на КАТ, която е снимала нарушаването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР