Столът на софийско училище затвори врати след като родители алармираха

...
Столът на софийско училище затвори врати след като родители алармираха
Коментари Харесай

Родители се вдигнаха на бунт заради адска мизерия в стол

Столът на софийско учебно заведение затвори порти откакто родители сигнализираха за проблем с изхранването на учениците. Настойниците на малчуганите от 151 НСУ „ София” в квартал "Овча купел " настояват, че децата им са принудени да се изхранват със суха храна, приготвена у дома.

Столът не работи от десетина дни, а в магазинчето на територията на учебното заведение цените са като в бензиностанция, възмущават се родителите, оповестява "Трафик ".

Според тях хигиената в школската столова също е под всякаква рецензия. В обществените мрежи бяха оповестени и голям брой недоволства от размера на порциите и това, че храната се сервира студена. Цял плод в стола не се сервира, на дете се поставя 1/2 ябълка, 1/3 банан,1/4 портокал или 4 зрънца грозде, пишат възмутени родители. Те допълват, че в едно от менютата салатата се е състояла от една кисела краставичка (цяла).

Във фейсбук бе оповестено обедното меню в учебното заведение, от което излиза наяве, че се плануват по 150 грама зеленчукова чорба и кюфте от 80 грама.

След получен сигнал се е задействала Агенцията по храните, чиито инспектори са ревизирали и затворили школския стол.



"В 151-во учебно заведение са установени несъответствия на компанията, която държи стола при предлаганата храна. Спряна е активността на оператора и не престават инспекциите за определяне на всички нередности ", изясни пред bTV доктор Кремена Стоева, шеф отдел в Дирекция "Контрол на храните " в БАБХ.

От управлението на учебното заведение към този момент се задоволиха с публично известие, че столът, стопанисван от компанията „ Електрон финанс кансулт” ЕООД, е затворен от БАБХ "поради доставка на кетъринг-храна с необоснован генезис ".

"Извиняваме се от името на национално приблизително учебно заведение „ София” за породеното стеснение. Молим, считано от 25.11.2019г. /понеделник/ да осигурявате самостоятелно на децата си храна за обяд, при положение, че получим публична информация, че казусът със стол-разливната е отхвърлен, ще бъдете неотложно осведомени със известие на осведомителните табла, както и на нашия уебсайт ", гласи още известието, което още повече възмути родителите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР