Стокообменът между Турция и Сърбия през 2018 г. е бил

...
Стокообменът между Турция и Сърбия през 2018 г. е бил
Коментари Харесай

Ердоган: Турция и Сърбия планират стокообменът им да достигне 5 млрд. евро годишно

Стокообменът сред Турция и Сърбия през 2018 година е бил 1,2 милиарда, като двете страни възнамеряват да го усилят до 2 милиарда, а по-нататък - и до 5 милиарда евро годишно. Това декларира турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление пред сръбския вестник " Политика " преди визитата си в Сърбия на 7-8 октомври, заяви ТАСС.

Ердоган сподели още, че в Сърбия работят 800 турски компании, които обезпечават 8000 работни места, предава Българска телеграфна агенция.

По време на визитата Ердоган и сръбският президент Александър Вучич ще слагат началото на строителството на автомагистралата Белград - Сараево. Договорът за строителството беше предоставен на турската компания Ташяпъ. Пътят ще свърже Сърбия с европейския кулоар 5, който минава през Унгария, Хърватия и Босна и Херцеговина.

В изявлението за " Политика " турският президент съобщи поддръжката си за разговора сред Белград и Прищина за постигането на изцяло съглашение по косовския въпрос. " Договор, реализиран от двете страни, ще бъде допустим и за нас ", сподели Ердоган. По въпроса за сръбския район Санджак, обитаем с огромно мюсюлманско население с тесни връзки с Турция, турският президент съобщи, че почита териториалната целокупност на Сърбия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР