Стоим си вкъщи, не се гримираме за работа или вечерно

...
Стоим си вкъщи, не се гримираме за работа или вечерно
Коментари Харесай

Кожата ни също е под стрес по време на изолацията

Стоим си у дома, не се гримираме за работа или вечерно излизане, не се разхождаме на мръсния въздух в града и все пак кожата ни не наподобява по този начин, както сме си представяли .

Вместо свежа, гладка и отпочинала, тя е суха (или пък доста мазна), раздразнена и тук-таме се появяват тези кошмарни пъпки. И цялото време, което в този момент отделяме за спомагателна грижа и разкрасителни ритуали, като че ли отива напразно.

А тази смяна на кожата ни в отрицателна посока си има доста просто пояснение. Тя е директно обвързвана с смяната в метода ни на живот, настъпила в последните седмици. Да, и кожата ни също е объркана какво тъкмо се случва .
 Снимка 474765

Това комплициране може да се прояви както под формата на акне, по този начин и на разнообразни кожни проблеми, като розацея или дерматит. Най-лошият вид е няколко сходни положения да ни сполетят едновременно. А ето и какви са аргументите за неприятното й положение.

Повишен стрес

Както знаем, множеството кожни болести са свързани или с други заболявания, или със стрес и нерви. В сегашната обстановка сигурно стресът ни е по-голям от нормалното по една или друга причина и това оказва своя резултат върху лицето ни.

Хормонът на напрежението кортизол води до кожни проблеми и акне. Стресът провокира и възпаления в тялото ни, които излизат върху кожата като пъпки или розацея да вземем за пример. Това важи и за неосъзнатия стрес, който не чувство, само че е там поради измененията - като работата от у дома, възбраната да излизаме, споровете с половинката и така нататък
 Снимка 474766

Промени в диетата

Когато сме на работа се храним доста по-различно, в сравнение с като сме си вкъщи. През уикендите несъмнено имаме навика да нарушаваме режима си на хранене и да прегрешаваме повече, определяйки го като заслужена отмора.

Когато обаче по през целия ден, всеки ден сме си у дома, тогава всеки ден може да се трансформира в уикенд. Освен в случай че нямаме доста мощна воля...

Ако работим от у дома, денем е много евентуално да хапваме на бързо доста нездравословни храни, да посягаме постоянно към сладкото, а за вечеря още веднъж да не се лишаваме изключително. И всичко това, което консумираме, дава отражение върху кожата ни.

Тренировки

Няма ги дългите разходки и визитата във фитнеса. У дома постоянно ни мързи или си намираме оправдания да не упражняваме. А неналичието на придвижване води и до по-слабо кръвообращение към кожата.

А кръвта е тази, която предотвратява възпаленията. Когато се поизпотим, кръвта циркулира по-добре в тялото и се зарежда с потребни субстанции. И когато те доближат до кожата, я подхранват и се борят с проблемите, написа Heart.
 Снимка 474768

Козметика

Може да не използваме декор дьо загар, руж, коректор, пудра и какво ли още не, само че сме решили, че в този момент е вярното време да използваме всички маски, лечения и почистващи артикули на света. А резултатът е една уплашена кожа, която не е привикнала на толкоз " грижа ", и ни дава сигнали, че май сме прекалили със старанието.

Какво да създадем

Сега е моментът да си изградим вярната рутина в грижата за кожата. Разбира се, тя зависи от вида й, само че основите са: нежно разчистване, хидратация и слънцезащитен фактор. Можем да прибавим и серум и ексфолиант за приложимост по един път в седмицата.

Розацеята и сензитивната кожа имат потребност от минимална грижа. За нея е подобаваща хиалуроновата киселина и мощен овлажняващ артикул. Витамин В (Ниацинамид) под формата на серум предотвратява възпаленията при всевъзможен вид кожа. Салициловата киселина е подобаваща за мазна кожа и акне.

Препоръчително е да не вършим група ексфолация, да използваме дерма ролери и други сходни, тъй като кожата ни също е под стрес, сензитивна е и елементарно можем да я нараним.
 Световната здравна организация, самоизолирането, алкохолът и за какво би трябвало да го заобикаляме
Алкохолът - зложелател, а не избавление по време на карантина

Заблудата, в която ни вкарва пиенето

Най-доброто, което можем да дадем на кожата си в този миг, е просто хидратация. И да не забравяме, че това няма да продължи постоянно - нито пъпките, нито изолацията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР