Стивън Уилсън ще бъде гост на Четвъртия регионален форум по

...
Стивън Уилсън ще бъде гост на Четвъртия регионален форум по
Коментари Харесай

Ръководителят на Европейския център за борба с киберпрестъпленията идва в София

Стивън Уилсън ще бъде посетител на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от ЮИЕ

Ръководителят на Европейския център за битка с киберпрестъпленията към Европол (EC3) Стивън Уилсън ще участва на Четвъртия районен конгрес по киберсигурност и киберпрестъпност за страните от Югоизточна Европа, който ще се организира на 30 и 31 октомври в Интер Експо Център София. Форумът, който се провежда от Международната академия за образование по киберразследвания, ГДБОП – Министерство на вътрешните работи и Ай Ди Си България и в партньорство със Съвета на Европа, се чака да събере над 300 топ специалисти по киберсигурност от обществения и частния бранш, представители на правоохранителните органи от над 20 страни, неправителствени организации, университети и медии.

Специално за форума идва част от ядрото по осведомителна сигурност на Facebook. Четиримата специалисти ще създадат презентации и уъркшопи през първия и втория ден, по време на които ще показват по какъв начин Facebook подсигурява сигурността на своите артикули и услуги и ще дадат скъпи препоръки на потребителите по какъв начин да се пазят онлайн.

Акцент на форума тази година ще бъде построяването на ефикасни публично-частни партньорства в региона на киберсигурността, като водещи специалисти от Съвета на Европа и Европейската организация за киберсигурност (ECSO) и други организации ще показват своя метод. Програмата ще включва презентации, полемики, демонстрации, положителни практики и уъкршопи, групирани в три тематични потока: “Държава и политики ”, “Бизнес ” и “Бъдеще ”. Панелите ще обзет настоящите тематики: предприемачество в областта на киберсигурността, ръководството на киберриска, проби за прониквания, интернет на нещата и сигурността, сигурност в облака, разпространяването на Рансъмуер, финансови и финтех компании, виртуалните валути и тяхната регулация, новия правилник за отбрана на персоналните данни и други Голям интерес се чака към полемиката за и срещу регулирането на дроновете, която ще се организира в края на първия ден.

„ Радваме се, че за четвърти път съумяваме да обединим напъните на всички браншове и да потвърдим успеваемостта на публично-частните партньорства в областта на киберсигурността, – съобщи Албена Спасова ръководител на УС на Международната академия за образование по киберразследвания. – Според нас, това е верният метод за противопоставяне на киберпрестъпления. И големият интерес към форума на национално и интернационално равнище потвърждава, че сме на прав път. “

„ Информационната сигурност е съществено тестване за организациите и изисква съществени вложения, – разяснява Нели Вачева, шеф на Ай Ди Си България. “ 65% от участниците в неотдавна провела се конференция по осведомителна сигурност на Ай Ди Си декларират, че са разпознали редица пробиви в сигурността през последната година, а 21% не знаят дали са имали такива. Сред най-често срещаните отрицателни резултати от пробивите са: загуба на данни на клиенти (в 28% от случаите), блокиране на бек-енд интервенции, блокиране на уеб страници, загуба на данни за чиновници и разноски, свързани с малуер.

Генерални спонсори на Четвъртия районен конгрес по киберпрестъпност и киберсигурност за страните от Югоизточна Европа са: Facebook, Аматас и Майкрософт, спонсори: Мнемоника и Нетера, а медийни сътрудници – Българска национална телевизия, БНР, Kaldata.com, Technews.bg и SeeNews.

Участието във форума е платено, като са налични разнородни пакети, предоставящи преференциални цени и отстъпки, достигащи до над 30%. От специфични отстъпки могат да се възползват и представителите на държавната администрация. Желаещите да се записват могат да го създадат на уеб страницата на събитието www.cybercrimeforum.bg.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР