Стив Банън, бивш старши съветник на президента Доналд Тръмп, е

...
Стив Банън, бивш старши съветник на президента Доналд Тръмп, е
Коментари Харесай

Бившият съветник на Тръмп, Банън е обвинен в заговор за измами

Стив Банън, някогашен старши консултант на президента Доналд Тръмп, е упрекнат в скрит план за осъществяване на измами по отношение на акция за набиране на средства в поддръжка на построяването на обещаната от Тръмп гранична стена с Мексико, заяви американското министерство на правораздаването в четвъртък, представено от " Ройтерс ".

Федералните прокурори в Манхатън оповестиха, че Банън е упрекнат дружно с няколко други , в това число Брайън Колфадж, Андрю Бадолато и Тимоти Ший за това, че е измамил стотици хиляди донори посредством краудфъндинг акция за набиране на 25 милиона $, наречена " Ние построяваме стената ".
 Сенатска комисия ревизира Стив Банън
Сенатска комисия ревизира Стив Банън

Комисията се пробва да откри Банън дали знае за контакти сред Москва и двама съветници на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп

Дарителите вярвали, че парите ще отидат за подкрепяне на построяването на гранична стена, обявиха прокурорите. Но Колфадж, който дефинираха като обществено лице и създател на интервенцията, получил хиляди долари, които " употребява за финансиране на луксозен метод на живот ".

Банън, видна фигура на американската политическа десница , е консултант в Белия дом на Тръмп, който п ревърна построяването на гранична стена в основно заричане за акция през 2016 година

Колфадж би трябвало да се яви във федералния съд по-късно в четвъртък във Флорида, до момента в който Банън ще се яви във федералния съд в Манхатън . Останалите двама обвинени следва да се явят пред съдилища във Флорида и Колорадо.
 Стив Банън се опитал да притегли ФБР на страната на Белия дом на среща през 2017 година
Стив Банън се опитал да притегли ФБР на страната на Белия дом на среща през 2017 година

Разговорът се е провел ден, откакто президентът изискал от Джеймс Коми, тогавашен шеф на ФБР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР