Стилно устройство, което пасва на интериора и осигурява високоскоростни жични

...
Стилно устройство, което пасва на интериора и осигурява високоскоростни жични
Коментари Харесай

Tenda AC1200 AC9 – убийствено бърз рутер, с модерен дизайн

Стилно устройство, което пасва на интериора и обезпечава високоскоростни жични и безжични връзки за стрийминг и онлайн игри

Tenda AC9 е планиран за потребностите на претенциозните консуматори на видео стрийминг и онлайн игри (снимки: TechNews.bg)

Търсенето на висока скорост за видео стрийминг вкъщи подтиква доставчиците на интернет услуги и устройства да оферират все по-бързи мрежови решения. Ключова роля, безспорно, играе рутерът, който е предназначен да усвои оптималния капацитет на интернет връзката и да го даде на обвързваните в мрежата устройства.

Гигабитовият рутер Tenda AC1200 AC9 е точното устройство за високоскоростна домашна мрежа, което поддържа най-съвременните информационни стандарти и в същото време сграбчва окото със своя изтънчен дизайн. Моделът е планиран за потребностите на най-претенциозните консуматори на видео стрийминг и онлайн игри, осигурявайки гигабитови жични и безжични връзки.

Дизайн

Както и останалите устройства на Tenda, рутерът AC9 е поместен в стилна, солидна брандирана кутия, на която виждаме както изображения на самото устройство, по този начин и детайлности за неговите характерности, преимущества и сюжети на приложимост. Вътре в кутията откриваме рутера и всички нужни допълнения за неговото пълноценно потребление – захранващ адаптер, Ethernet кабел, подложка и документи.

Веднага прави усещане изисканият дизайн на AC9, който подсказва, че това е класно устройство в домашната линия рутери на Tenda. Изпълнен в черно, с бляскав челен панел в горната част, на който са поместени светлинните знаци, рутерът по-скоро прилича ТВ приставка или друго развлекателно устройство, което стои изправено, вписва се идеално и придава модерност на интериора.

Характеристики

AC9 е приказен рутер за дома с поддръжка на актуалния стандарт 11ac, осигурявайки безжична скорост до 1167Mbps в два честотни диапазона по едно и също време – 867Mbps 802.11ac на 5GHz и 300Mbps 802.11n на 2,4 GHz.

Устройството се свързва по гигабитова връзка към интернет от доставчика и поддържа също гигабитови  Ethernet връзки към домашните устройства за ултра-бърз трансфер на данни.

Вграденият процесор ARM Cortex-A7 CPU, допълнен със 128MB памет DDR3, обезпечава поглъщащо Wi-Fi преживяване, подсилено от мощни усилватели на сигнала, две двубандови външни антени за цялостно покритие на пространствата в дома, както и от технология Beamforming+, която понижава интерференцията от други устройства за по-силен Wi-Fi сигнал.

Нещо повече, рутерът може да се употребява и за шерване на наличие – в мрежата или отдалечено, с помощта на наличния USB порт, към който може да се свърже също принтер за споделено прилагане. Мобилно приложение разрешава елементарно ръководство на функционалностите на рутера, включително конфигурация за автоматизирано изключване за спестовност и по-здравословен метод на живот.

Интерфейси

Tenda AC1200 AC9 поддържа както ултрабързи безжични връзки, по този начин и гигабитови Ethernet връзки. На задната страна на рутера намираме 4 Gigabit LAN врата за свързване на разнообразни устройства, както и 1 Gigabit WAN порт за свързване на AC9 към интернет.

Редом до тях е ситуиран и порт USB 2.0, който може да се употребява за две цели – шерване на файлове от USB устройство в локалната мрежа или за свързване на принтер, тъй че всички в мрежата да могат елементарно и комфортно да печатат документи.

Вляво от портовете се намират няколко бутона, включително WiFi on/off, Reset и WPS, а до тях е гнездото за зареждане.

В горната част на рутера са позиционирани – в елегантна лента с логото на Tenda – светлинните знаци, които придават прелестен тип на устройството, наред с главното си предопределение – да демонстрират положението на рутера. Това са LED знаците за интернет съгласуваност, дейни LAN и Wi-Fi връзки (за двете честоти), USB свързване и систематичен.

Наличност и цена

Гигабитовият смарт рутер Tenda AC1200 AC9 е наличен в комерсиалната мрежа у нас на цена, която е по джоба на всеки консуматор. Моделът може да се откри от сътрудниците на Tenda на цени в диапазона 90-100 лева с включен Данък добавена стойност, дружно с гаранция от 24 месеца
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР