Стилияна Николова спечели златен и сребърен медал във финалите на

...
Стилияна Николова спечели златен и сребърен медал във финалите на
Коментари Харесай

Стилияна Николова спечели злато на топка и сребро на обръч на Световната купа в София

Стилияна Николова завоюва златен и сребърен орден във финалите на топка и обръч по време на заключителния ден от надпреварата за Световната купа по художествена гимнастика, което се организира в столичната зала " Арена София ".

В конкуренцията на топка младата ни прелест изигра безупречно композицията си топка, с което заслужи оценка от 36.950 точки, изпреварвайки изрично своите подгласнички - Тахмина Икромова от Узбекистан (34.050 т.) и Дария Атаманов от Израел (33.950 т.).

За страдание, шампионката ни от вчерашния многобой Боряна Калейн позволи груба неправилност, изтървайки своята топка и по този начин остана на последната 8-а позиция в този край с 31.200 пункта.

Малко по-рано в надпреварата на обръч Стилияна Николова също изигра прелестно своето комбиниране, само че нейният резултат от 34.950 в последна сметка сметка се оказа задоволителен само за сребърното отличие.



Шампионка в конкуренцията стана израелката Дария Атаманов, която получи 35.550 точки, а третото място остана за София Рафаели от Италия с 34.150 пункта.

Боряна Калейн позволи неточности и в това си комбиниране и по този начин с 31.800 точки още веднъж се подреди 8-а в крайното нареждане.

Световната купа в София продължава с финала лента, в който още веднъж ще се включат Стилияна Николова и Калейн, както и борбата за систематизиране на медалите на бухалки, където ще взе участие само Боряна.

Програмата планува още провеждането и финалите на обособените уреди при ансамблите, където ще взе участие и тимът на България, който през вчерашния ден завоюва бронзово отличие в многобоя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР