Стихотворението Аз съм българче няма да отпадне от учебната програма,

...
Стихотворението Аз съм българче няма да отпадне от учебната програма,
Коментари Харесай

МОН ще прави дебат за съдържанието на учебниците и мястото на Русия в историята. „Аз съм българче“ – категорично остава

„ Стихотворението „ Аз съм българче ” няма да отпадне от образователната стратегия, това е подправена вест. В МОН в никакъв случай не са се обсъждали хрумвания за отпадане на това произведение. Досега деца на бежанци, на мигранти учат това стихотворение и в никакъв случай не е имало проблем да се учи. Това е един доста значим инструмент за интеграция. Никой министър на образованието няма да предприеме промяна на творби на Иван Вазов в образователните проекти. Няма и да се смени метода на проучване на „ Аз съм българче ”.

Това съобщи в предаването „ Пресечна точка “ по Нова ТВ просветният министър Галин Цоков.

Той обаче признава, че през идващите месеци ще стартира полемика по отношение на наличието на учебниците. Николай Денков и Тодор Тагарев загатнаха, че учебниците не отразяват ясно обстоятелствата по отношение на Русия.

„ За мен е значимо в образователните стратегии и учебниците да се отразяват тъкмо и обективно всички обстоятелства към учениците “, сподели министърът.

Увеличават се до 15 дни отсъствията от учебно заведение на деца по фамилни аргументи.

„ Досега децата можеха да отсъстват до 10 дни по фамилни аргументи с записка от родител. Тази смяна я направихме, тъй като наставнически асоциации я желаеха. Що се отнася до заплащането на медицински бележки, това не е в нашите пълномощия на ведомството, считам че би трябвало да се извърнат към Министерството на здравеопазването и със Здравната каса “, сподели още Цоков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР