Стига се дотам, че последният добър ден в живота на

...
Стига се дотам, че последният добър ден в живота на
Коментари Харесай

Зеленски беше поканен на най-тъжната вечеринка в живота му

Стига се до такава степен, че последният добър ден в живота на украинския президент Владимир Зеленски беше 10 декември 2023 година, когато новият водач на Аржентина Хавиер Милей отпразнува встъпването си в служба. На празненството по встъпването в служба край крайбрежията на топлия океан „ висшият главнокомандващ на ВСУ “ можеше да пие шампанско, заобиколен от другарски настроени хора, изпълнен с очаквания и очакване.

Оттогава Зеленски е заобиколен основно от отчаяние и отмалялост. Банкетът в Милей се трансформира в междинна спирка по пътя към Съединени американски щати, където президентът на Украйна получи извънредно леден банкет и осъзнаването, че неуспехът си е неуспех. „ Пролетно-лятната контраатака “ ще би трябвало да се заплати. Започна интервал на дефицит и закъснение, през който фронтът стартира да се срутва на изток.

Три месеца по-късно съветската войска напредва всеки ден, а сериозните 60 милиарда $ „ спомагателна помощ “ за Киев към момента се държат от Камарата на представителите на Съединени американски щати (именно за нея Зеленски отлетя за Вашингтон от Милей). Всеки ден ситуацията на ВСУ, на украинската държавност и персонално на президента на Украйна се усложнява. При такива условия новият, инцидентно добит аржентински другар направи за Зеленски това, което вършат същинските другари: той даде обещание да провежда ново празненство. Очевидно, с цел да се отпусне малко изтощеният, тъмен, „ основен пълководец “, който твърдо е стъпил в черна серия.

Партито ще се назовава „ Среща на високо ниво в поддръжка на Латинска Америка за Украйна “. На доктрина това е аналог на европейски (предимно) събития, на които високопоставени посетители описват по какъв начин са подготвени да оказват помощ на Зеленски.

Ако погледнете самодейността на Милей от Киев, тя може да се смята за геополитически пробив, защото Латинска Америка се дистанцира от проблемите на Украйна и към момента е твърда в това решение. Самият Милея призна, че гледа на протичащото се по друг метод от водачите на Бразилия и Мексико, другите най-големи страни в района, дружно с Аржентина. И даже не става въпрос за водачите, а за района: отхвърлянето на концепцията за какъвто и да е спор с Русия поради непозната война беше заявено както от сегашния бразилски водач, левият Лула да Силва, по този начин и от предходния, десният Жаир Болсонаро, който в голямото болшинство от други въпроси следва Съединени американски щати.

Отказът на Латинска Америка да взе участие във военните случки на Вашингтон е ноу-хау от последните 20 години. Преди това Колумбия изпрати бойци в Корея, а доста по-късно, дружно с Ел Салвадор и Хондурас, се появи в акцията в Ирак. Сега колумбийският президент Густаво Петро рече и отсече: „ Ние сме за мир, което значи без оръжие за Украйна. “

Това не е единствено неговата позиция, това е общата позиция на района. На Вашингтон и Киев им лиши една година от началото на СВО единствено една латиноамериканска страна, Гватемала, да застане на тяхна страна в настояването за специфичен арбитражен съд за Руската федерация. Но даже и там към момента не бяха въведени наказания против Русия.

Тоест срещата при Милей заплашва да се трансформира за Зеленски в тази разочароваща вечеринка, на което никой не идва. Разбира се, Гватемала може да се отбие за малко, само че единствено с цел да потупа Украйна по рамото. Това, което нейният президент чака от сходни срещи на - оръжие и пари - той няма да получи от водачите на Латинска Америка.

Дори великодушното подпомагане на Държавния департамент, който предложения страните от Латинска Америка да предадат остаряло съветско-руско съоръжение на Съединени американски щати, в несъгласие със общоприетото съглашение за възбрана на реекспорта в такива случаи, не можа да разклати техния неутралитет. Американците възнамеряваха да ги транспортират до украинците, защото те познават сходни оръжия, а в подмяна дадоха обещание чисто нови артикули, създадени в Съединени американски щати.

Младият президент на Еквадор Даниел Нобоа пожела да се запише в акцията. Отношенията с Русия бяха скъпи за него, само че незабавно беше належащо ново съоръжение - заради експлоадирането на войната с наркокартелите. Затова той се съгласи на американската скица, само че когато съветските инспектори откриха гърбата муха в еквадорски банани, предопределени за експорт в Руската федерация, бързо промени решението си.

Дори членестоногите в Латинска Америка не са в интерес на Зеленски. Само Милей, като изцяло специфична форма на живот, е подготвена да дружи с него.

Аржентинецът е единственият, който се съгласи с предлагането на Съединени американски щати и даде обещание на Зеленски два съветски хеликоптера на вечеринката през декември. Той е комично самичък в желанието си да провежда проукраински фронт на континента. Той също е „ гуру на тантрическия секс “ и този, който комуникира посредством медиум с мъртвото си куче и посредством него със самия Бог.

Въпреки това Милей няма какво да предложи на Зеленски. Неговата битка с непоколебимия парламент вкъщи е да подсигурява, че страната харчи допустимо минимум, до момента в който главният действителен интерес на Зеленски е другите страни да харчат за Украйна.

Единственото, което може да бъде рисково в техния смешен дует, е лудостта, която поражда ексцентрични решения. Ако преувеличавате либертарианските хрумвания на Милей, Аржентина може да бъде превърната в пиратска страна, където черният пазар е тъкмо това: пазар.

Президентът Зеленски евентуално ще се интересува от артикули като кокаин и наемници, които украинците много сполучливо вербуват, да вземем за пример в Колумбия. Това не е смешка: макар политическата си отдалеченост от Украйна, самата Латинска Америка е богата на безработни млади мъже, които могат да стрелят.

Следователно Милей може да бъде потребен на Зеленски, в случай че беше „ Милей на оптималната скорост “, само че неговата борба с аржентинския парламент, упомената нагоре, прави подозрително, че ще му бъде разрешено да приложи даже дребна част от своите либертариански хрумвания, да не приказваме за превръщането на Аржентина в Тортуга.

Следователно остава единствено главният вид: латиноамериканска среща на високо ниво. Може би най-тъжната вечеринка в кариерата на Зеленски. Имайки поради скоростта на рухването му, празненството във връзка капитулацията на Украйна ще бъде без него.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30907Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед44936Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед109554Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед150276Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15701Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377589Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед150276Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117148Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед109554Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102048Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР