Стерлингът е единствената голяма развита световна валута, която се засили

...
Стерлингът е единствената голяма развита световна валута, която се засили
Коментари Харесай

Стерлингът надминава съперниците си, тъй като икономиката на Обединеното кралство се държи по-добре от очакваното

Стерлингът е единствената огромна развита международна валута, която се ускори по отношение на $ тази година, водена от по-силна от предстоящото стопанска система на Обединеното кралство и растящи очаквания за идни понижения на лихвените проценти в Съединени американски щати.

Паундът се увеличи с 0,6 % до седеммесечен връх от $1,2893 по отношение на американската валута в петък, откакто огромното намаляване на януарските блокбастър данни за работните места в Съединени американски щати увеличи упованията, че Федералният запас ще стартира да понижава лихвите до юни.

Този ход покачва облагите на стерлинга до 1,2 % по отношение на зелените пари до момента тази година. Останалата част от групата на мощно търгуваните валути на G10 се намалява по отношение на $, като еврото губи 0,7%, канадският $ се намалява с 1,5%, а японската йена се намалява с 4%.

Подкрепата за стерлинга идва, защото търговците минават към цената при две или три понижения на лихвените проценти от 0,25 процентни пункта от Bank of England тази година, в сравне...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР