Степента на забавяне на китайската икономика ще стане по-ясна тази

...
Степента на забавяне на китайската икономика ще стане по-ясна тази
Коментари Харесай

Печалбите на китайските компании ще покажат ефектите от забавянето на икономиката

Степента на закъснение на китайската стопанска система ще стане по-ясна тази седмица, защото се чака фирмите да отчетат по-слаби резултати и да намалят прогнозите си, изключително в браншовете, които са мощно изложени на проблемите в бранша на недвижимите парцели. Резултатите за второто тримесечие идват в миг, когато рецесията с ликвидността измежду строителните бизнесмени и нестабилните финанси на локалните управляващи ускоряват подозренията на вложителите, че Пекин ще даде задоволително тласъци, с цел да върне втората по величина стопанска система в света в верния ѝ път.Печалбите ще дават също по този начин значими данни за международните пазари, защото публикуването на икономическа статистика в Китай е подложено на по-строг надзор след решението на Пекин от този месец да спре публикуването на данни за младежката безработица.

Степента на закъснение на китайската стопанска система ще стане по-ясна тази седмица, защото се чака фирмите да отчетат по-слаби резултати и да намалят прогнозите си, изключително в браншовете, които са мощно изложени на проблемите в бранша на недвижимите парцели. Резултатите за второто тримесечие идват в миг, когато рецесията с ликвидността измежду строителните бизнесмени и нестабилните финанси на локалните управляващи ускоряват подозренията на вложителите, че Пекин ще даде задоволително тласъци, с цел да върне втората по величина стопанска система в света в верния ѝ път.

Печалбите ще дават също по този начин значими данни за международните пазари, защото публикуването на икономическа статистика в Китай е подложено на по-строг надзор след решението на Пекин от този месец да спре публикуването на данни за младежката безработица.

" През седмицата евентуално ще забележим по-малко обнадеждаващи данни от Китай във връзка с резултатите ", споделя пред Financial Times Кингър Лау, основен пълководец по китайските акции в Goldman Sachs, който неотдавна намали прогнозата си за целогодишния растеж на облагата на акция от 14% на 11%.
Реклама
" От фундаментална позиция сме много уверени, че без по-силен политически отговор нещата ще станат още по-трудни за финансовия бранш и бранша на недвижимите парцели ", твърди Лау. " Това към момента е основната променлива, която дефинира възвращаемостта на финансовите пазари. "
Пекин се стреми да увеличи доверието на вложителите във фондовия пазар
Сезонът на докладите идва в миг, когато Пекин се стреми да увеличи доверието на вложителите в изоставащия фондов пазар на страната. В неделя китайските управляващи понижиха на половина налога върху покупко-продажбите с акции до 0.05% и дадоха обещание да забавят темпото на първичните обществени предлагания в Шанхай и Шънджън, които могат да изчерпят ликвидността на по-широкия пазар и да натежат върху цените на акциите.

В понеделник тези дейности доведоха до растеж от 5.5% на показателя CSI 300 на акциите, листвани в Шанхай и Шънджън, само че по-късно показателят понижи облагите си и затвори единствено с растеж от 1.2%.

Реклама
Очакванията за още намаления в прогнозите на фирмите са частично въпрос на време. Много от групите, които към този момент са показали доклади през това тримесечие, са от потребителския и софтуерния бранш, които се възползваха повече от множеството от повторното отваряне на Китай след строгите ограничавания, свързани с ковид. Те в множеството случаи са в сходство с консенсусните прогнози на анализатори, интервюирани от Bloomberg, съгласно които облагата на акция на фирмите, включени в китайския борсов показател MSCI, ще нарасне с към 18% през 2023 година

За съпоставяне, фирмите, на които им следва да разгласяват своите годишни прогнози тази седмица, са в браншове, които бяха под забележителен стрес тази година - недвижими парцели, финанси и тежка промишленост. Сред най-значителните компании са Industrial and Commercial Bank of China, която е най-голямата компания по активи, Country Garden, която преди време беше строителният бизнесмен с най-вече продажби, и инфраструктурната група China Communications Construction.

През последните два месеца наклонността е прогнозите за годишен растеж на облаги да понижават. Допълнителен резултат оказват и пропуснатите заплащания от строителни бизнесмени и инвеститорската група Zhongzhi, която е един от основните играчи на китайския финансов пазар.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР