Степента на изтичане на въздух в Международната космическа станция се

...
Степента на изтичане на въздух в Международната космическа станция се
Коментари Харесай

Изтича въздух в Международната космическа станция

Степента на приключване на въздух в Международната галактическа станция се е нараснала пет пъти през последните месеци, което е изисквало екипажът от съветския сегмент да бъде изолиран два пъти, с цел да се дефинира мястото на приключването, заяви източник от ракетно-космическата промишленост за РИА Новости.

Малък теч на въздух на МКС беше регистриран през септември 2019 година, само че през август 2020 година стана известно, че скоростта му се е нараснала. В същото време, с цел да търси теча, екипажът затвори люковете в модулите на орбиталния комплекс за инспекция на тяхната херметичност и беше изолиран за четири дни в съветския сегмент на станцията. Мястото на теча обаче, което не заплашва МКС или екипажа, по този начин и не е намерено, съобщи Нова телевизия.

" Когато беше записано приключването през септември 2019 година, станцията губеше 270 грама въздух дневно. През август беше осъществена първата изолираност на екипажа на МКС, защото степента на приключване се удвои - до 540 грама дневно ", сподели източникът. " През септември степента на приключване се усили с още 2,5 пъти - до 1,4 кг дневно, тъй че се наложи повторна изолираност на екипажа ", добави източникът.

От пресслужбата на „ Роскосмос” обявиха пред РИА Новости, че нищо не заплашва сигурността на екипажа на МКС и самата станция. „ Групата за ръководство на полета на съветския сегмент на МКС, дружно с задгранични сътрудници, проучва обстановката “, сподели източникът. В момента на МКС са съветските космонавти Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, както и американският астронавт Кристофър Касиди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР