Стефанос Циципас намери място в трети кръг на Уимбълдън след

...
Стефанос Циципас намери място в трети кръг на Уимбълдън след
Коментари Харесай

Експресен Циципас си осигури сблъсък с Кирьос в третия кръг на Уимбълдън

Стефанос Циципас откри място в трети кръг на Уимбълдън след триумф с 6-2, 6-3, 7-5 против Джордан Томпсън. Макар да бе усложнен в последния сет, гръцкият тенисист сподели доста по-добра игра спрямо предходния си мач. Следващият конкурент на международния №5 ще бъде Ник Кирьос, който по-рано през днешния ден в профил Филип Краинович с 6-2, 6-3, 6-1.

Мачът стартира чудесно за Циципас, който в третия гейм навакса пасив от 15-40, с цел да осъществя първия пробив в дуела, след което го затвърди и поведе с 3-1. Томпсън редуцира пасива си, само че това не тормози международния №5, който продължи да играе с доста убеденост и експанзия. Бекхендът от главната линия бе най-ефективното оръжие на гърка в първия сет и той направи нова серия от три следващи извоювани гейма, като по този метод взе преднина в мача след 6-2.

Във тория сет Томпсъно осъществя пробив за 3-1. От този миг нататък обаче Циципас последователно си върна самодейността и реализира зрелищен поврат за 6-3.

Третият сет бе най-равностойният в мача, защото Томпсън доста усъвършенства представянето си. В първите единадесет гейма никой от двамата не стигна до брейкпойнт, като по този метод резултатът стана 6-5 в интерес на гърка. Циципас имаше три поредни мачбола, само че Томпсън показва борбеност и избави първите два. Третият опит обаче се оказаа благополучен за родения в Атина тенисист и той победи по-късно повече от два часа игра.

Clear your diaries - it's on
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР