Стефан Стефанов, който в края на март 2011 г. взе

...
Стефан Стефанов, който в края на март 2011 г. взе
Коментари Харесай

Съдът отказа да освободи от затвора похитителя, взел заложници в банка в Сливен

Стефан Стефанов, който в края на март 2011 година взе заложници в банков клон в Сливен, изиска да бъде освободен предварително от пандиза. Състав на Софийския градски съд с ръководител Петър Стоицев отхвърли с претекста, че 36-годишният мъж би трябвало да показа още доказателства за това, че се е поправил.

Стефанов бе наказан на 15 година затвор. До момента той е излежал 8 години, 1 месец и 15 дни от наказването си. Тъй като е работил зад решетките, му се приспада 1 година и 15 дни. Така от присъдата му остава да излежи 5 година, 9 месеца и 24 дни.

Пред съда Стефанов уточни, че в пандиза в Кремиковци работи и още на третия месец му е бил дадена тази опция. Затворническата администрация обаче е дала негативно мнение и е срещу неговото освобождение, тъй като счита, че има още какво да се направи за неговото превъзпитание.

Според арбитър Стоицев пандизчията отчасти поема отговорността за стореното, само че към момента не е осъзнал изцяло претекстовете за престъпното си държание. Решението на съда не е дефинитивно и Стефанов може да апелира.

На 23 март 2011 година към 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на " Инвестбанк " в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима чиновници в банката за заложници. Похитителят не изиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната арестувана бе освободена 18 часа след началото на заложническата рецесия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР